Aarhus University Seal

Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie?

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Standard

Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie? / Bergenholtz, Henning.
In: Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie, Vol. 11/1995, 1995, p. 50-59.

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Bergenholtz, H 1995, 'Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie?', Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie, vol. 11/1995, pp. 50-59.

APA

Bergenholtz, H. (1995). Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie? Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie, 11/1995, 50-59.

CBE

Bergenholtz H. 1995. Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie?. Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie. 11/1995:50-59.

MLA

Bergenholtz, Henning. "Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie?". Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie. 1995, 11/1995. 50-59.

Vancouver

Bergenholtz H. Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie? Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie. 1995;11/1995:50-59.

Author

Bergenholtz, Henning. / Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie?. In: Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie. 1995 ; Vol. 11/1995. pp. 50-59.

Bibtex

@article{388a1ec024fe11da834f000ea68e967b,
title = "Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie?",
abstract = "I undervisningen p{\aa} HH{\AA} skelnes der mellem leksikografi og terminologi. Denne opdeling har en historisk forklaring, som h{\ae}nger sammen med, at leksikografien i lang tid har negligeret det fagleksikografiske arbejde. Specielt de teoretiske overvejelser om termers brug og n{\o}dvendigheden af en normering er blevet gennemf{\o}rt i den tradition, som den {\o}strigske ingeni{\o}r W{\"u}ster har grundlagt i f{\o}rste halvdel af dette {\aa}rhundrede. De foreliggende fors{\o}g p{\aa} en afgr{\ae}nsning mellem fagleksikografi og den del af terminologien, som kaldes terminografi, er dog ikke holdbare. Der foresl{\aa}s derfor et st{\o}rre forskningssamarbjede mellem disse historisk forskellige traditioner og ogs{\aa} en afskaffelse af en adskilt undervisning i terminologi og leksikografi.",
keywords = "HH{\AA} forskning",
author = "Henning Bergenholtz",
year = "1995",
language = "Tysk",
volume = "11/1995",
pages = "50--59",
journal = "Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch f{\"u}r Lexikographie",
issn = "0175-6206",
publisher = "de Gruyter",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Wodurch unterscheidet sich Fachlexikographie von Terminographie?

AU - Bergenholtz, Henning

PY - 1995

Y1 - 1995

N2 - I undervisningen på HHÅ skelnes der mellem leksikografi og terminologi. Denne opdeling har en historisk forklaring, som hænger sammen med, at leksikografien i lang tid har negligeret det fagleksikografiske arbejde. Specielt de teoretiske overvejelser om termers brug og nødvendigheden af en normering er blevet gennemført i den tradition, som den østrigske ingeniør Wüster har grundlagt i første halvdel af dette århundrede. De foreliggende forsøg på en afgrænsning mellem fagleksikografi og den del af terminologien, som kaldes terminografi, er dog ikke holdbare. Der foreslås derfor et større forskningssamarbjede mellem disse historisk forskellige traditioner og også en afskaffelse af en adskilt undervisning i terminologi og leksikografi.

AB - I undervisningen på HHÅ skelnes der mellem leksikografi og terminologi. Denne opdeling har en historisk forklaring, som hænger sammen med, at leksikografien i lang tid har negligeret det fagleksikografiske arbejde. Specielt de teoretiske overvejelser om termers brug og nødvendigheden af en normering er blevet gennemført i den tradition, som den østrigske ingeniør Wüster har grundlagt i første halvdel af dette århundrede. De foreliggende forsøg på en afgrænsning mellem fagleksikografi og den del af terminologien, som kaldes terminografi, er dog ikke holdbare. Der foreslås derfor et større forskningssamarbjede mellem disse historisk forskellige traditioner og også en afskaffelse af en adskilt undervisning i terminologi og leksikografi.

KW - HHÅ forskning

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 11/1995

SP - 50

EP - 59

JO - Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie

JF - Lexicographica: International Annual for Lexicography / Revue Internationale de Lexicographie / Internationales Jahrbuch für Lexikographie

SN - 0175-6206

ER -