Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Standard

Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug. / Brinch-Pedersen, Henrik (Editor); Gregersen, Per L.; Holme, Inger; Hebelstrup, Kim; Hougs, Lotte; Boelt, Birte; Petersen, Karen Koefoed; Gylling, Morten.

DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2018. 155 p. (DCA rapport; No. 127).

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Harvard

Brinch-Pedersen, H (ed.), Gregersen, PL, Holme, I, Hebelstrup, K, Hougs, L, Boelt, B, Petersen, KK & Gylling, M 2018, Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug. DCA rapport, no. 127, vol. 127, DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

APA

Brinch-Pedersen, H. (Ed.), Gregersen, P. L., Holme, I., Hebelstrup, K., Hougs, L., Boelt, B., ... Gylling, M. (2018). Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug. DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. DCA rapport, No. 127

CBE

Brinch-Pedersen H, Gregersen PL, Holme I, Hebelstrup K, Hougs L, Boelt B, Petersen KK, Gylling M, ed. 2018. Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug. DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. 155 p. (DCA rapport; No. 127).

MLA

Brinch-Pedersen, Henrik et al. Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. 2018. (DCA rapport; Journal number 127).

Vancouver

Brinch-Pedersen H, (ed.), Gregersen PL, Holme I, Hebelstrup K, Hougs L, Boelt B et al. Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug. DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2018. 155 p. (DCA rapport; No. 127).

Author

Bibtex

@book{7da747ac931d4f48ab08706292d5cf84,
title = "Vidensyntese om nye plantefor{\ae}dlingsteknikker og deres effekt p{\aa} dansk landbrug",
abstract = "Linket til h{\o}jre henviser til rapporten i trykt format til download.Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med f{\o}lgebrev.Vidensyntesen om nye plantefor{\ae}dlingsteknikker og deres effekt p{\aa} dansk landbrug best{\aa}r af en teknisk del (kapitlerne 1-5) med baggrund om plantefor{\ae}dling, mutationer, teknologi inden for mutationsfor{\ae}dling f{\o}r og nu, konkrete eksempler p{\aa} pr{\ae}cisionsfor{\ae}dling ved nye plantefor{\ae}dlingsteknikker i afgr{\o}der og muligheder-ne for detektion af pr{\ae}cisionsfor{\ae}dlede afgr{\o}der, hvis det besluttes, at de skal reguleres som en GM afgr{\o}de. Herefter kommer en jordbrugsfaglig del (kapitlerne 7-9), hvor der fokuseres p{\aa} konkrete udfordringer i danske landbrugsafgr{\o}der, gartneri og skovbrug og p{\aa}, om NBT potentielt vil kunne bidrage. Til sidst i afsnittet kigges p{\aa} {\o}konomiske forhold vedr{\o}rende et dansk landbrug med og uden nye plantefor{\ae}dlingsteknikker. I kapitel 6 sammenfattes den tekniske del og der gives en sammenligning af pr{\ae}cisionsfor{\ae}dling med konventionelle for{\ae}dlingsteknologier og i kapitel 10 gives en sammenfattende analyse af potentialerne for NBT for den jord-brugsfaglige del. Samlet giver vidensyntesen en kortl{\ae}gning af et omr{\aa}de, der er politisk kontroversielt og f{\o}lsomt, med fokus p{\aa} effekter p{\aa} dansk landbrug, hvilket afh{\ae}nger af den status de nye plantefor{\ae}dlingsteknikker f{\aa}r i forhold til EU’s GMO-lovgivning.",
keywords = "T0-2018",
author = "Gregersen, {Per L.} and Inger Holme and Kim Hebelstrup and Lotte Hougs and Birte Boelt and Petersen, {Karen Koefoed} and Morten Gylling",
editor = "Henrik Brinch-Pedersen",
note = "Journal nr 2017-760-000523",
year = "2018",
month = "6",
day = "29",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93643-70-3",
volume = "127",
publisher = "DCA - Nationalt Center for F{\o}devarer og Jordbrug",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug

AU - Gregersen, Per L.

AU - Holme, Inger

AU - Hebelstrup, Kim

AU - Hougs, Lotte

AU - Boelt, Birte

AU - Petersen, Karen Koefoed

AU - Gylling, Morten

A2 - Brinch-Pedersen, Henrik

N1 - Journal nr 2017-760-000523

PY - 2018/6/29

Y1 - 2018/6/29

N2 - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download.Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.Vidensyntesen om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug består af en teknisk del (kapitlerne 1-5) med baggrund om planteforædling, mutationer, teknologi inden for mutationsforædling før og nu, konkrete eksempler på præcisionsforædling ved nye planteforædlingsteknikker i afgrøder og muligheder-ne for detektion af præcisionsforædlede afgrøder, hvis det besluttes, at de skal reguleres som en GM afgrøde. Herefter kommer en jordbrugsfaglig del (kapitlerne 7-9), hvor der fokuseres på konkrete udfordringer i danske landbrugsafgrøder, gartneri og skovbrug og på, om NBT potentielt vil kunne bidrage. Til sidst i afsnittet kigges på økonomiske forhold vedrørende et dansk landbrug med og uden nye planteforædlingsteknikker. I kapitel 6 sammenfattes den tekniske del og der gives en sammenligning af præcisionsforædling med konventionelle forædlingsteknologier og i kapitel 10 gives en sammenfattende analyse af potentialerne for NBT for den jord-brugsfaglige del. Samlet giver vidensyntesen en kortlægning af et område, der er politisk kontroversielt og følsomt, med fokus på effekter på dansk landbrug, hvilket afhænger af den status de nye planteforædlingsteknikker får i forhold til EU’s GMO-lovgivning.

AB - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download.Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.Vidensyntesen om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug består af en teknisk del (kapitlerne 1-5) med baggrund om planteforædling, mutationer, teknologi inden for mutationsforædling før og nu, konkrete eksempler på præcisionsforædling ved nye planteforædlingsteknikker i afgrøder og muligheder-ne for detektion af præcisionsforædlede afgrøder, hvis det besluttes, at de skal reguleres som en GM afgrøde. Herefter kommer en jordbrugsfaglig del (kapitlerne 7-9), hvor der fokuseres på konkrete udfordringer i danske landbrugsafgrøder, gartneri og skovbrug og på, om NBT potentielt vil kunne bidrage. Til sidst i afsnittet kigges på økonomiske forhold vedrørende et dansk landbrug med og uden nye planteforædlingsteknikker. I kapitel 6 sammenfattes den tekniske del og der gives en sammenligning af præcisionsforædling med konventionelle forædlingsteknologier og i kapitel 10 gives en sammenfattende analyse af potentialerne for NBT for den jord-brugsfaglige del. Samlet giver vidensyntesen en kortlægning af et område, der er politisk kontroversielt og følsomt, med fokus på effekter på dansk landbrug, hvilket afhænger af den status de nye planteforædlingsteknikker får i forhold til EU’s GMO-lovgivning.

KW - T0-2018

M3 - Rapport

SN - 978-87-93643-70-3

VL - 127

BT - Vidensyntese om nye planteforædlingsteknikker og deres effekt på dansk landbrug

PB - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

ER -