Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Viden, virkning og virke: Forslag til forståelser i sundhedspraksis

Research output: Book/anthology/dissertation/reportAnthologyResearchpeer-review

  • Keld Thorgård, Denmark
  • Morten Nissen (Editor)
  • Uffe Juul Jensen, Denmark

et danske sundhedsvæsen er i forandring. Patientskoler, rehabilitering af personer med hjerneskader, stamcellebehandling og fosterdiagnostik, behandling af misbrugere og sædelighedsforbrydere, støtte til børn i vanskeligheder er eksempler på praksisser som trods forskelle alle bryder med traditioner og vante tænkemåder. Relationerne mellem politiske og administrative beslutningstagere, sundhedsprofessionelle og patienter/borgere og deres foreninger forandres, og viden, politik og sundhed mødes og brydes på nye måder.

 

Har vi bevæget os fra en velfærdsstat til en konkurrencestat? Hvad betyder moderne styringsteknologier for professionel praksis? Hvilken viden er legitim, og hvordan etableres den? Hvilke ’virkninger’ er relevante, og hvordan skal de udforskes? Hvad vil det sige at være ’patient’, og hvordan konstitueres forskellige former for afvigelse og diagnostiske kategorier?

 

I denne bog har en gruppe filosoffer, psykologer, etnologer og informationsvidenskabsforskere sat hinanden stævne med henblik på at udforske disse spørgsmål. Analyserne er henvendt til sundhedsprofessionelle (fx læger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordemødre og sygeplejersker), men også til politiske beslutningstagere og borgere med interesse for udviklingen inden for sundhedsvæsenet. 

Original languageDanish
Place of publicationFrederiksberg
PublisherRoskilde Universitetsforlag
Number of pages357
ISBN (Print)978-87-786-7381-7
Publication statusPublished - 2010
Externally publishedYes

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 82391018