Veje ud af ekstremisme: understøttet exit, løsrivelse og reintegration

Research output: Other contributionNet publication - Internet publicationResearchpeer-review

For at belyse de forskellige motivationer, der kan ligge bag og spille en vigtig rolle for den enkeltes vej ind i ekstreme grupper, giver artiklen fire bud på forskellige typer deltagelsesformer og positioner, den enkelte kan indtage i ekstreme netværk.

Men hvorfor belyse årsager til deltagelse i en artikel om exit-processer og veje ud?

Forklaringen er, at den nyeste forskning peger på, at indsatser rettet mod (tidligere) ekstremister med fordel kan begynde med at identificere de politiske, sociale, relationelle og personlige forhold, der informerede den enkeltes deltagelse i et ekstremt miljø.

De fire deltagelsesformer og positioner er ikke personprofiler, men derimod beskrivelser af forskellige former for deltagelse og de bagvedliggende 'drivers' og motivationer, der kan være for den enkeltes engagement i en ekstrem gruppe.

Deltagelsesformerne og positionerne er tænkt som et værktøj til at give læseren flere nuancer på motivationerne bag den enkeltes deltagelsesform for herigennem at belyse konkrete eksempler på, hvad der driver folk, hvilke positioner de kan have i et netværk eller en gruppe, samt hvilke opgaver de tildeles og/eller varetager

Original languageDanish
Publication year2019
PublisherNationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme
Number of pages33
Publication statusPublished - 2019

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 172242754