Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tilfældigvis er skærmen blevet blæk

Research output: Non-textual formInteractive productionResearch

Standard

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@misc{8db947848b0f4e878af0aa76bcede50d,
title = "Tilf{\ae}ldigvis er sk{\ae}rmen blevet bl{\ae}k",
abstract = "HvadInstallationen best{\aa}r af: en sk{\ae}rm, en computer, en bonprinter og 3 b{\o}ger. I hver af b{\o}gerne er der indbygget sensorer, der kan registrere tryk. Ved at trykke p{\aa} b{\o}gerne, kan man skabe et digt, som automatisk printes ud p{\aa} en bonprinter, og som man kan tage med sig.HvordanN{\aa}r installationen er i stilstand, vises et ordhav. N{\aa}r man l{\o}fter en af b{\o}gerne, kommer et hvidt tekstfelt til syne midt i ordhavet. Dern{\ae}st kommer der en tekstlinje frem. Ved at trykke p{\aa} bogen kan man {\ae}ndre p{\aa} teksten. Der er yderligere to grader af teksten ud over den, som f{\o}rst optr{\ae}der. Ved at fastholde trykket, v{\ae}lger man den grad, man gerne vil have. S{\aa} ryger tekstlinjen ind p{\aa} plads p{\aa} det hvide tekstfelt og en ny fremkommer. Man forts{\ae}tter s{\aa}dan, indtil digtet er f{\ae}rdigt. Dern{\ae}st printes det automatisk ud p{\aa} en bonprinter og man kan tage det med sig.Bem{\ae}rk: Der er forskellige tekster tilknyttet hver bog. Ved at bruge forskellige b{\o}ger, kan man alts{\aa} skabe forskellige tekster. Man m{\aa} gerne bruge flere b{\o}ger p{\aa} {\'e}n gang.HvorforForm{\aa}let med v{\ae}rket er at vise {\'e}t af de tr{\ae}k, der ofte g{\o}r sig g{\ae}ldende i digital litteratur; nemlig at brugeren skal g{\o}re noget med v{\ae}rket for at f{\aa} det til at give mening. Her skal man selv v{\ae}re aktiv, for at der bliver skabt et digt. Det er f{\o}rst gennem brugerens interaktion med v{\ae}rket, at man egentlig kan tale om, at der er et v{\ae}rk.V{\ae}rkets lydbillede har – ud over at det er en del af v{\ae}rket – til form{\aa}l b{\aa}de at skabe et lydligt rum for installationen, og at g{\o}re det tydeligt, hvem der interagerer med hvilken tekst i v{\ae}rket, n{\aa}r der er flere, der leger med det samtidigt.",
author = "Pold, {S{\o}ren Bro} and Jonas Fritsch and Vestergaard, {Lasse Steenbock}",
note = " Udgivelsesmedie: Interactive installation",
year = "2013",
language = "Dansk",

}

RIS

TY - ADVS

T1 - Tilfældigvis er skærmen blevet blæk

A2 - Pold, Søren Bro

A2 - Fritsch, Jonas

A2 - Vestergaard, Lasse Steenbock

N1 - Udgivelsesmedie: Interactive installation

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - HvadInstallationen består af: en skærm, en computer, en bonprinter og 3 bøger. I hver af bøgerne er der indbygget sensorer, der kan registrere tryk. Ved at trykke på bøgerne, kan man skabe et digt, som automatisk printes ud på en bonprinter, og som man kan tage med sig.HvordanNår installationen er i stilstand, vises et ordhav. Når man løfter en af bøgerne, kommer et hvidt tekstfelt til syne midt i ordhavet. Dernæst kommer der en tekstlinje frem. Ved at trykke på bogen kan man ændre på teksten. Der er yderligere to grader af teksten ud over den, som først optræder. Ved at fastholde trykket, vælger man den grad, man gerne vil have. Så ryger tekstlinjen ind på plads på det hvide tekstfelt og en ny fremkommer. Man fortsætter sådan, indtil digtet er færdigt. Dernæst printes det automatisk ud på en bonprinter og man kan tage det med sig.Bemærk: Der er forskellige tekster tilknyttet hver bog. Ved at bruge forskellige bøger, kan man altså skabe forskellige tekster. Man må gerne bruge flere bøger på én gang.HvorforFormålet med værket er at vise ét af de træk, der ofte gør sig gældende i digital litteratur; nemlig at brugeren skal gøre noget med værket for at få det til at give mening. Her skal man selv være aktiv, for at der bliver skabt et digt. Det er først gennem brugerens interaktion med værket, at man egentlig kan tale om, at der er et værk.Værkets lydbillede har – ud over at det er en del af værket – til formål både at skabe et lydligt rum for installationen, og at gøre det tydeligt, hvem der interagerer med hvilken tekst i værket, når der er flere, der leger med det samtidigt.

AB - HvadInstallationen består af: en skærm, en computer, en bonprinter og 3 bøger. I hver af bøgerne er der indbygget sensorer, der kan registrere tryk. Ved at trykke på bøgerne, kan man skabe et digt, som automatisk printes ud på en bonprinter, og som man kan tage med sig.HvordanNår installationen er i stilstand, vises et ordhav. Når man løfter en af bøgerne, kommer et hvidt tekstfelt til syne midt i ordhavet. Dernæst kommer der en tekstlinje frem. Ved at trykke på bogen kan man ændre på teksten. Der er yderligere to grader af teksten ud over den, som først optræder. Ved at fastholde trykket, vælger man den grad, man gerne vil have. Så ryger tekstlinjen ind på plads på det hvide tekstfelt og en ny fremkommer. Man fortsætter sådan, indtil digtet er færdigt. Dernæst printes det automatisk ud på en bonprinter og man kan tage det med sig.Bemærk: Der er forskellige tekster tilknyttet hver bog. Ved at bruge forskellige bøger, kan man altså skabe forskellige tekster. Man må gerne bruge flere bøger på én gang.HvorforFormålet med værket er at vise ét af de træk, der ofte gør sig gældende i digital litteratur; nemlig at brugeren skal gøre noget med værket for at få det til at give mening. Her skal man selv være aktiv, for at der bliver skabt et digt. Det er først gennem brugerens interaktion med værket, at man egentlig kan tale om, at der er et værk.Værkets lydbillede har – ud over at det er en del af værket – til formål både at skabe et lydligt rum for installationen, og at gøre det tydeligt, hvem der interagerer med hvilken tekst i værket, når der er flere, der leger med det samtidigt.

M3 - Interaktiv produktion

ER -