Smagens didaktik

Karen Wistoft, Lars Qvortrup

Research output: Book/anthology/dissertation/reportBookResearchpeer-review

Abstract

Igennem de seneste år er der sket en ”vending” af fagene madkundskab (tidligere: hjemkundskab), sundhedspædagogik, fødevarekvalitet m.v.: Tidligere var fokus primært på praktiske færdigheder, sundhed og ernæring. I dag er der sket et skifte, så fokus i højere grad er på smag som kvalitet ved mad og måltider. Formålet med bogen er at kvalificere undervisere og studerende, så de gennem undervisning, oplysning og uddannelse bidrager til, at børn og unge lærer at træffe velbegrundede og smagsreflekterede madvalg. En afgørende forudsætning for at kunne det er, at der udarbejdes en systematisk smagsdidaktik. Denne bog er et bud på dette. Den består af to hoveddele: Først en didaktisk smagssystematik, dvs. en smagssystematik, der er didaktisk reflekteret og begrundet. I denne del er smagen i centrum. Dernæst en systematisk smagsdidaktik, dvs. en smagsdidaktisk refleksionsteori, der bidrager med et teoretisk grundlag for systematiske refleksioner over, hvordan man underviser i smag, om smag og med smag. Her er didaktikken i centrum.
Original languageDanish
Place of publicationKøbenhavn
PublisherAkademisk Forlag
Number of pages159
ISBN (Print)978-87-500-5207-4
Commissioning bodyAkademisk Forlag. Lindhardt og Ringhof A/S
Publication statusPublished - 1 Feb 2018
  • TASTE Didactics - Food and Critical Thinking

    Wistoft, K. (PI), Danneskiold-Samsøe, I. (Participant) & Skovmand-Larsen, M. (Participant)

    01/08/202331/08/2027

    Project: Research

    File
  • Madmæssig mangfoldighed i Madkundskab

    Wistoft, K. (PI), Pless, M. (PI), Frerks, C. G. (PI), Hansen, S. T. (PI), Damsgård, C. (PI), Vial, M. (PI) & Carlsen, H. B. (PI)

    01/02/202131/12/2021

    Project: Research

    File
  • SfL 2.0: Smag for Livet - med smagen som brobygger

    Wistoft, K. (Project manager), Mouritsen, O. G. (Project manager), Hedegaard, L.-L. (Project manager), Sørensen, S. (Project manager), Schneider, M. (Project coordinator), Højgaard Christensen, J. (Participant), Stovgaard, M. (Participant), Thrane, C. (Participant) & Brahe, T. (Participant)

    01/07/201830/06/2021

    Project: Research

    File
  • Pædagogens rolle ift. mad og måltider i dagtilbud

    Wistoft, K. (Speaker)

    24 Nov 20212 Dec 2021

    Activity: Participating in or organising an event typesParticipation in or organisation of workshop, seminar or course

  • Sensus communis

    Wistoft, K. (Speaker)

    23 Jun 2021

    Activity: Participating in or organising an event typesParticipation in or organisation of workshop, seminar or course

    File
  • Når den moralske smag bliver til velsmag

    Wistoft, K. (Speaker)

    24 Mar 2021

    Activity: Participating in or organising an event typesParticipation in or organisation of workshop, seminar or course

    File

Cite this