Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Skolemuseet

Research output: Other contributionCommunication

Standard

Skolemuseet. / Astrup, Majken.

Fagbladet Folkeskolen. 2018, Blog om arbejdet med Dansk Skolemuseums Samling og skolehistorie.au.dk..

Research output: Other contributionCommunication

Harvard

Astrup, M 2018, Skolemuseet. Fagbladet Folkeskolen.

APA

Astrup, M. (2018). Skolemuseet. Fagbladet Folkeskolen.

CBE

Astrup M. 2018. Skolemuseet. Fagbladet Folkeskolen.

MLA

Astrup, Majken, Skolemuseet, Fagbladet Folkeskolen, 2018.

Vancouver

Author

Astrup, Majken. / Skolemuseet. 2018. Fagbladet Folkeskolen.

Bibtex

@misc{22da3f45dcba421999f4a428e66460e7,
title = "Skolemuseet",
abstract = "Denne blog handler om udpakningen og gennemgangen af det tidligere Dansk Skolemuseums samling, om opbygningen af et nyt digitalt skolemuseum og om formidlingen af vores skolehistoriske kulturarv. I 2008 lukkede Dansk Skolemuseum og samlingen blev pakket ned i containere. Undervisningsministeriet overdrog ansvaret for samlingen til Danmarks P{\ae}dagogiske Bibliotek, senere AU Library, Emdrup, som i de n{\ae}ste otte {\aa}r arbejdede p{\aa} en holdbar l{\o}sningsmodel. Med en {\o}konomisk st{\o}tte p{\aa} fire millioner kroner, har A. P. M{\o}ller og Hustru Chastine Mc-Kinney M{\o}llers Fond til almene Formaal nu gjort det muligt at gennemg{\aa} og vurdere den opmagasinerede del af samlingen. Nationalmuseet forest{\aa}r h{\aa}ndteringen af samlingen og s{\o}rger for, at den efterf{\o}lgende tilbydes til interesserede museer og skoler i hele landet. Samtidigt har AU Library, Emdrup f{\aa}et midler af A. P. M{\o}llerfonden til at opbygge et digitalt skolemuseum.",
author = "Majken Astrup",
note = "Bloggen er prim{\ae}rt skrevet af mig, men har ogs{\aa} andre bidragsydere. Den startede i 2012 i forbindelse med at vi gik i gang med at unders{\o}ge mulighederne for Dansk Skolemuseums Samling. I dag handler den prim{\ae}rt om arbejdet med de digitale samlinger og formidlingen af skolehistorie.",
year = "2018",
language = "Dansk",
publisher = "Fagbladet Folkeskolen",
type = "Other",

}

RIS

TY - GEN

T1 - Skolemuseet

AU - Astrup, Majken

N1 - Bloggen er primært skrevet af mig, men har også andre bidragsydere. Den startede i 2012 i forbindelse med at vi gik i gang med at undersøge mulighederne for Dansk Skolemuseums Samling. I dag handler den primært om arbejdet med de digitale samlinger og formidlingen af skolehistorie.

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Denne blog handler om udpakningen og gennemgangen af det tidligere Dansk Skolemuseums samling, om opbygningen af et nyt digitalt skolemuseum og om formidlingen af vores skolehistoriske kulturarv. I 2008 lukkede Dansk Skolemuseum og samlingen blev pakket ned i containere. Undervisningsministeriet overdrog ansvaret for samlingen til Danmarks Pædagogiske Bibliotek, senere AU Library, Emdrup, som i de næste otte år arbejdede på en holdbar løsningsmodel. Med en økonomisk støtte på fire millioner kroner, har A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal nu gjort det muligt at gennemgå og vurdere den opmagasinerede del af samlingen. Nationalmuseet forestår håndteringen af samlingen og sørger for, at den efterfølgende tilbydes til interesserede museer og skoler i hele landet. Samtidigt har AU Library, Emdrup fået midler af A. P. Møllerfonden til at opbygge et digitalt skolemuseum.

AB - Denne blog handler om udpakningen og gennemgangen af det tidligere Dansk Skolemuseums samling, om opbygningen af et nyt digitalt skolemuseum og om formidlingen af vores skolehistoriske kulturarv. I 2008 lukkede Dansk Skolemuseum og samlingen blev pakket ned i containere. Undervisningsministeriet overdrog ansvaret for samlingen til Danmarks Pædagogiske Bibliotek, senere AU Library, Emdrup, som i de næste otte år arbejdede på en holdbar løsningsmodel. Med en økonomisk støtte på fire millioner kroner, har A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal nu gjort det muligt at gennemgå og vurdere den opmagasinerede del af samlingen. Nationalmuseet forestår håndteringen af samlingen og sørger for, at den efterfølgende tilbydes til interesserede museer og skoler i hele landet. Samtidigt har AU Library, Emdrup fået midler af A. P. Møllerfonden til at opbygge et digitalt skolemuseum.

M3 - Andet bidrag

PB - Fagbladet Folkeskolen

ER -