Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Særudstillingen "Imaginary - Gennem matematikkens øjne"

Research output: Non-textual form2D/3D (psysical products)Communication

Særudstilling 4. april - 31. aug. 2013

Den smukke matematik
Matematik er ikke kun tal, symboler og komplicerede begreber. Matematik er også smukke billeder og figurer. Mange matematiske ligninger kan nemlig udtrykkes grafisk. F.eks. kan ligningen x2+y2 = 1 også repræsenteres som en cirkel. Tilsvarende kan andre matematiske ligninger udtrykkes som flotte kurver på et stykke papir eller som flader i rummet.

Det er lige præcis, hvad der er gjort i udstillingen IMAGINARY - Gennem matematikkens øjne, som kan ses på Steno Museet frem til udgangen af august 2013. Udstillingen indeholder farvestrålende billeder, computeranimationer og 3-dimensionale objekter, som alle har det til fælles, at de er baseret på forskellige matematiske fænomener og strukturer. Billederne m.v. er altså ikke et udtryk for en kunstners fantasi, men den rene og skære matematik. IMAGINARY vil derfor kunne give en videnskabelig kunstoplevelse.

IMAGINARY er en vandreudstilling, der oprindeligt er skabt af det matematiske forskningsinstitut Oberwolfach i Tyskland. Udstillingen har besøgt mere end 80 byer i 15 lande, siden den første gang blev vist i forbindelse med Tysklands Matematikår i 2008. Nu er IMAGINARY for første gang kommet til Danmark i anledning af Dansk Matematisk Forenings 140 års jubilæum.
Original languageDanish
Publication year4 Apr 2013
Size60 m2
Publication statusPublished - 4 Apr 2013

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 71730110