Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kvalitetsindeks 2020: Fokus på holdninger til kød og kødalternativer

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Documents

Links

På bestilling af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri gennemfører Aarhus Universitet hvert år en kortlægning af danskernes opfattelser og forbrug af kvalitetsfødevarer. Formålet med undersøgelserne er at bidrage med viden til politikudvikling, der skal fremme madkvalitet og danskernes forbrug af kvalitetsfødevarer.
I ”Kvalitetsindeks 2020” er der fokus på danske forbrugeres holdninger til kød og kødalternativer. Dette er motiveret af ministeriets ønsker om at fremme sund og klimavenlig mad, hvor en reduktion af kødforbruget spiller en central rolle. I den forbindelse fokuserer rapporten på danskernes motiver og barrierer for kødreduktion, herunder årsager til, at personer, der tidligere har fravalgt kød i kosten, igen spiser kød. Rapporten fokuserer også på holdninger til fødevarer, der kan spises som alternativer til kød, og det undersøges, om forbrugernes præferencer for kødreducerede fødevarer påvirkes af konkrete oplysninger om klima- og sundhedsmæssige konsekvenser af et højt kødforbrug.
Original languageDanish
PublisherDCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Volume182
Number of pages68
ISBN (Print)978-87-93998-36-0
Commissioning bodyMinisteriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Publication statusPublished - 18 Jan 2021
SeriesDCA rapport
Number182
ISSN2245-1684

See relations at Aarhus University Citationformats

Download statistics

No data available

ID: 208308623