Aarhus University Seal

Kvalitetsindeks 2019: Fokus på bæredygtighed og valg af fødevarer med kvalitetsmærkninger

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Standard

Kvalitetsindeks 2019 : Fokus på bæredygtighed og valg af fødevarer med kvalitetsmærkninger. / Hesselberg, Julie; Gantriis, Rebecca Futtrup; Grunert, Klaus G et al.

Aarhus : Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2020. 62 p. (DCA rapport; No. 169).

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Harvard

APA

CBE

Hesselberg J, Gantriis RF, Grunert KG, Bech-Larsen T 2020. Kvalitetsindeks 2019: Fokus på bæredygtighed og valg af fødevarer med kvalitetsmærkninger. Aarhus: Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. 62 p. (DCA rapport; No. 169).

MLA

Hesselberg, Julie et al. Kvalitetsindeks 2019: Fokus på bæredygtighed og valg af fødevarer med kvalitetsmærkninger Aarhus: Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug. 2020. (DCA rapport; Journal number 169).

Vancouver

Hesselberg J, Gantriis RF, Grunert KG, Bech-Larsen T. Kvalitetsindeks 2019: Fokus på bæredygtighed og valg af fødevarer med kvalitetsmærkninger. Aarhus: Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2020. 62 p. (DCA rapport; No. 169).

Author

Hesselberg, Julie ; Gantriis, Rebecca Futtrup ; Grunert, Klaus G et al. / Kvalitetsindeks 2019 : Fokus på bæredygtighed og valg af fødevarer med kvalitetsmærkninger. Aarhus : Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, 2020. 62 p. (DCA rapport; No. 169).

Bibtex

@book{9847f8da2861451d98953c212f2f6896,
title = "Kvalitetsindeks 2019: Fokus p{\aa} b{\ae}redygtighed og valg af f{\o}devarer med kvalitetsm{\ae}rkninger",
abstract = "Linket til h{\o}jre henviser til rapporten i trykt format til downloadDokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med f{\o}lgebrev{\textquoteright}Kvalitetsindeks 2019{\textquoteright} forts{\ae}tter den {\aa}rlige unders{\o}gelse af danske f{\o}devareforbrugeres kvalitetsopfattelser, kompetencer i k{\o}kkenet, betalingsvillighed og tilfredshed i et samlet billede af danskernes oplevede madkvalitet. Samtidig belyser {\aa}rets rapport forbrugernes opfattelser af b{\ae}redygtighed og f{\o}devarer samt deres interesse for f{\o}devarer med kvalitetsm{\ae}rkninger. Resultaterne er baseret p{\aa} to sp{\o}rgeskemaunders{\o}gelser samt indk{\o}bsdata. Sidstn{\ae}vnte giver indblik i forbrugernes faktiske forbrug af f{\o}devarer. Ligesom i tidligere {\aa}rs unders{\o}gelser genfindes i {\aa}r tre grupper af forbrugere, der med udgangspunkt i forskellige kvalitetsopfattelser, kompetencer, interesse for b{\ae}redygtighed og tilfredshed med det f{\o}devarerelateret liv, oplever madkvalitet forskelligt. P{\aa} tv{\ae}rs af grupperne er st{\o}rstedelen af forbrugerne i unders{\o}gelsen dog s{\ae}rdeles prisf{\o}lsomme, og f{\o}devarernes pris er ofte vigtigere end kvalitet og b{\ae}redygtighed i k{\o}bs- og valgsituationen. ",
keywords = "T0-2020",
author = "Julie Hesselberg and Gantriis, {Rebecca Futtrup} and Grunert, {Klaus G} and Tino Bech-Larsen",
note = "Journal 2019-760-001165",
year = "2020",
month = jan,
day = "15",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93998-06-3",
series = "DCA rapport",
number = "169",
publisher = "Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for F{\o}devarer og Jordbrug",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Kvalitetsindeks 2019

T2 - Fokus på bæredygtighed og valg af fødevarer med kvalitetsmærkninger

AU - Hesselberg, Julie

AU - Gantriis, Rebecca Futtrup

AU - Grunert, Klaus G

AU - Bech-Larsen, Tino

N1 - Journal 2019-760-001165

PY - 2020/1/15

Y1 - 2020/1/15

N2 - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til downloadDokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev’Kvalitetsindeks 2019’ fortsætter den årlige undersøgelse af danske fødevareforbrugeres kvalitetsopfattelser, kompetencer i køkkenet, betalingsvillighed og tilfredshed i et samlet billede af danskernes oplevede madkvalitet. Samtidig belyser årets rapport forbrugernes opfattelser af bæredygtighed og fødevarer samt deres interesse for fødevarer med kvalitetsmærkninger. Resultaterne er baseret på to spørgeskemaundersøgelser samt indkøbsdata. Sidstnævnte giver indblik i forbrugernes faktiske forbrug af fødevarer. Ligesom i tidligere års undersøgelser genfindes i år tre grupper af forbrugere, der med udgangspunkt i forskellige kvalitetsopfattelser, kompetencer, interesse for bæredygtighed og tilfredshed med det fødevarerelateret liv, oplever madkvalitet forskelligt. På tværs af grupperne er størstedelen af forbrugerne i undersøgelsen dog særdeles prisfølsomme, og fødevarernes pris er ofte vigtigere end kvalitet og bæredygtighed i købs- og valgsituationen.

AB - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til downloadDokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev’Kvalitetsindeks 2019’ fortsætter den årlige undersøgelse af danske fødevareforbrugeres kvalitetsopfattelser, kompetencer i køkkenet, betalingsvillighed og tilfredshed i et samlet billede af danskernes oplevede madkvalitet. Samtidig belyser årets rapport forbrugernes opfattelser af bæredygtighed og fødevarer samt deres interesse for fødevarer med kvalitetsmærkninger. Resultaterne er baseret på to spørgeskemaundersøgelser samt indkøbsdata. Sidstnævnte giver indblik i forbrugernes faktiske forbrug af fødevarer. Ligesom i tidligere års undersøgelser genfindes i år tre grupper af forbrugere, der med udgangspunkt i forskellige kvalitetsopfattelser, kompetencer, interesse for bæredygtighed og tilfredshed med det fødevarerelateret liv, oplever madkvalitet forskelligt. På tværs af grupperne er størstedelen af forbrugerne i undersøgelsen dog særdeles prisfølsomme, og fødevarernes pris er ofte vigtigere end kvalitet og bæredygtighed i købs- og valgsituationen.

KW - T0-2020

M3 - Rapport

SN - 978-87-93998-06-3

T3 - DCA rapport

BT - Kvalitetsindeks 2019

PB - Aarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

CY - Aarhus

ER -