Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Kvalitetsindeks 2019: Fokus på bæredygtighed og valg af fødevarer med kvalitetsmærkninger

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Documents

Links

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download
Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev

’Kvalitetsindeks 2019’ fortsætter den årlige undersøgelse af danske fødevareforbrugeres kvalitetsopfattelser, kompetencer i køkkenet, betalingsvillighed og tilfredshed i et samlet billede af danskernes oplevede madkvalitet. Samtidig belyser årets rapport forbrugernes opfattelser af bæredygtighed og fødevarer samt deres interesse for fødevarer med kvalitetsmærkninger. Resultaterne er baseret på to spørgeskemaundersøgelser samt indkøbsdata. Sidstnævnte giver indblik i forbrugernes faktiske forbrug af fødevarer. Ligesom i tidligere års undersøgelser genfindes i år tre grupper af forbrugere, der med udgangspunkt i forskellige kvalitetsopfattelser, kompetencer, interesse for bæredygtighed og tilfredshed med det fødevarerelateret liv, oplever madkvalitet forskelligt. På tværs af grupperne er størstedelen af forbrugerne i undersøgelsen dog særdeles prisfølsomme, og fødevarernes pris er ofte vigtigere end kvalitet og bæredygtighed i købs- og valgsituationen.
Original languageDanish
Place of publicationAarhus
PublisherAarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Number of pages62
ISBN (Print)978-87-93998-06-3
Commissioning bodyMiljø- og Fødevareministeriet, Departementet
Publication statusPublished - 15 Jan 2020
SeriesDCA rapport
Number169
ISSN2245-1684

See relations at Aarhus University Citationformats

Download statistics

No data available

ID: 176282926