Kommunikation om sunde spisevaner til erhvervsskoleelever

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Documents

Links

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.

Hvor (u)sundt spiser erhvervsskoleelever, hvordan motiveres de til at spise sundt, og hvem eller hvad kan motivere dem? Nærværende rapport, som indeholder resultaterne af en landsdækkende, kvantitativ spørgeskema-undersøgelse, stiller skarpt på nogle af disse spørgsmål. Undersøgelsen blev udført blandt 1.095 erhvervsskoleelever af begge køn i løbet af forår/sommer 2018. Undersøgelsen viser blandt andet, at de kvindelige erhvervsskoleelever gennemgående har sundere madvaner end de mandlige elever. Samtidig ses det også, at der blandt begge køn rapporteres en villighed til at ændre kostvaner i en sundere retning, ligesom de fleste elever har en positiv holdning til at spise sundt. Konkret viser det sig, at omtrent en fjerdedel af eleverne er positivt indstillet på at forbedre madvanerne, mens et fåtal er helt afvisende overfor at ændre madvaner i en sundere retning. Mændene er overrepræsenterede i sidstnævnte gruppe. Endelig peger resultaterne af undersøgelsen på, at madvaner både eksisterer og ændres i en social sammenhæng - personer i den nære omgangskreds vil potentielt set kunne påvirke erhvervsskoleelevernes madvaner i en sundere retning.
Original languageDanish
PublisherDCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug
Volume149
Number of pages94
ISBN (Print)978-87-93787-35-3.
Commissioning bodyFødevarestyrelsen
Publication statusPublished - 22 Jan 2019
SeriesDCA rapport
Number149
ISSN2245-1684

See relations at Aarhus University Citationformats

Download statistics

No data available

ID: 142400125