Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner?

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Standard

Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner? / Laasholdt, Amanda Videbæk; Frantzen, Claus; Hansen, Susanne; Kidmose, Ulla; Lähteenmäki, Liisa; Grønhøj, Alice.

Aarhus : DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug, 2020. 96 p. (DCA rapport; No. 172).

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Harvard

APA

CBE

Laasholdt AV, Frantzen C, Hansen S, Kidmose U, Lähteenmäki L, Grønhøj A 2020. Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner?. Aarhus: DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug. 96 p. (DCA rapport; No. 172).

MLA

Laasholdt, Amanda Videbæk et al. Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner? Aarhus: DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug. 2020. (DCA rapport; Journal number 172).

Vancouver

Laasholdt AV, Frantzen C, Hansen S, Kidmose U, Lähteenmäki L, Grønhøj A. Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner? Aarhus: DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug, 2020. 96 p. (DCA rapport; No. 172).

Author

Laasholdt, Amanda Videbæk ; Frantzen, Claus ; Hansen, Susanne ; Kidmose, Ulla ; Lähteenmäki, Liisa ; Grønhøj, Alice. / Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner?. Aarhus : DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug, 2020. 96 p. (DCA rapport; No. 172).

Bibtex

@book{1046b45f108745cc8fcd99b79adc1b62,
title = "Hvordan motiveres og engageres m{\ae}nd 55+ til sunde(re) spisevaner?",
abstract = "Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med f{\o}lgebrev og faktaarketM{\ae}nd i aldersgruppen over 55 {\aa}r (55+) har vist sig at v{\ae}re en s{\ae}rligt udfordrende gruppe, n{\aa}r det kommer til helbred og sundhedsfremme. Denne rapport har til hensigt at afd{\ae}kke sp{\o}rgsm{\aa}l omkring, hvordan m{\ae}nd 55+ kan st{\o}ttes i forhold til etablering og fastholdelse af sunde spisevaner. F{\o}rst unders{\o}ges m{\aa}lgruppens sundhedsstatus og madvaner gennem sp{\o}rgeskemadata; herefter s{\o}ger unders{\o}gelsen at kortl{\ae}gge, hvilke sundhedsfremmende initiativer, der findes i ind- og udland, samt effekten heraf. Flere faktorer har betydning for m{\ae}nds sundhed, og is{\ae}r ensomhed viser sig at have negativ indflydelse. Det viser sig da ogs{\aa}, at det is{\ae}r er interventioner med sociale aspekter, der kan motivere de danske m{\ae}nd over 55 {\aa}r til sundere madvaner. {\AE}ndringer i madvaner skal af m{\ae}ndene opleves som effektive og lystbetonede, og netop de sociale forhold lader til at have indflydelse p{\aa} m{\ae}ndenes lyst til at deltage i sundhedsfremmende tilbud.",
keywords = "T0-2020",
author = "Laasholdt, {Amanda Videb{\ae}k} and Claus Frantzen and Susanne Hansen and Ulla Kidmose and Liisa L{\"a}hteenm{\"a}ki and Alice Gr{\o}nh{\o}j",
note = " Journal nr 2019-760-001179",
year = "2020",
month = may,
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93998-12-4",
series = "DCA rapport",
number = "172",
publisher = "DCA - Nationalt center for f{\o}devarer og jordbrug",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner?

AU - Laasholdt, Amanda Videbæk

AU - Frantzen, Claus

AU - Hansen, Susanne

AU - Kidmose, Ulla

AU - Lähteenmäki, Liisa

AU - Grønhøj, Alice

N1 - Journal nr 2019-760-001179

PY - 2020/5

Y1 - 2020/5

N2 - Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev og faktaarketMænd i aldersgruppen over 55 år (55+) har vist sig at være en særligt udfordrende gruppe, når det kommer til helbred og sundhedsfremme. Denne rapport har til hensigt at afdække spørgsmål omkring, hvordan mænd 55+ kan støttes i forhold til etablering og fastholdelse af sunde spisevaner. Først undersøges målgruppens sundhedsstatus og madvaner gennem spørgeskemadata; herefter søger undersøgelsen at kortlægge, hvilke sundhedsfremmende initiativer, der findes i ind- og udland, samt effekten heraf. Flere faktorer har betydning for mænds sundhed, og især ensomhed viser sig at have negativ indflydelse. Det viser sig da også, at det især er interventioner med sociale aspekter, der kan motivere de danske mænd over 55 år til sundere madvaner. Ændringer i madvaner skal af mændene opleves som effektive og lystbetonede, og netop de sociale forhold lader til at have indflydelse på mændenes lyst til at deltage i sundhedsfremmende tilbud.

AB - Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev og faktaarketMænd i aldersgruppen over 55 år (55+) har vist sig at være en særligt udfordrende gruppe, når det kommer til helbred og sundhedsfremme. Denne rapport har til hensigt at afdække spørgsmål omkring, hvordan mænd 55+ kan støttes i forhold til etablering og fastholdelse af sunde spisevaner. Først undersøges målgruppens sundhedsstatus og madvaner gennem spørgeskemadata; herefter søger undersøgelsen at kortlægge, hvilke sundhedsfremmende initiativer, der findes i ind- og udland, samt effekten heraf. Flere faktorer har betydning for mænds sundhed, og især ensomhed viser sig at have negativ indflydelse. Det viser sig da også, at det især er interventioner med sociale aspekter, der kan motivere de danske mænd over 55 år til sundere madvaner. Ændringer i madvaner skal af mændene opleves som effektive og lystbetonede, og netop de sociale forhold lader til at have indflydelse på mændenes lyst til at deltage i sundhedsfremmende tilbud.

KW - T0-2020

M3 - Rapport

SN - 978-87-93998-12-4

T3 - DCA rapport

BT - Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner?

PB - DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug

CY - Aarhus

ER -