TY - RPRT
T1 - Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner?
AU - Laasholdt, Amanda Videbæk
AU - Frantzen, Claus
AU - Hansen, Susanne
AU - Kidmose, Ulla
AU - Lähteenmäki, Liisa
AU - Grønhøj, Alice
N1 - Journal nr 2019-760-001179
PY - 2020/5
Y1 - 2020/5
N2 - Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev og faktaarketMænd i aldersgruppen over 55 år (55+) har vist sig at være en særligt udfordrende gruppe, når det kommer til helbred og sundhedsfremme. Denne rapport har til hensigt at afdække spørgsmål omkring, hvordan mænd 55+ kan støttes i forhold til etablering og fastholdelse af sunde spisevaner. Først undersøges målgruppens sundhedsstatus og madvaner gennem spørgeskemadata; herefter søger undersøgelsen at kortlægge, hvilke sundhedsfremmende initiativer, der findes i ind- og udland, samt effekten heraf. Flere faktorer har betydning for mænds sundhed, og især ensomhed viser sig at have negativ indflydelse. Det viser sig da også, at det især er interventioner med sociale aspekter, der kan motivere de danske mænd over 55 år til sundere madvaner. Ændringer i madvaner skal af mændene opleves som effektive og lystbetonede, og netop de sociale forhold lader til at have indflydelse på mændenes lyst til at deltage i sundhedsfremmende tilbud.
AB - Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev og faktaarketMænd i aldersgruppen over 55 år (55+) har vist sig at være en særligt udfordrende gruppe, når det kommer til helbred og sundhedsfremme. Denne rapport har til hensigt at afdække spørgsmål omkring, hvordan mænd 55+ kan støttes i forhold til etablering og fastholdelse af sunde spisevaner. Først undersøges målgruppens sundhedsstatus og madvaner gennem spørgeskemadata; herefter søger undersøgelsen at kortlægge, hvilke sundhedsfremmende initiativer, der findes i ind- og udland, samt effekten heraf. Flere faktorer har betydning for mænds sundhed, og især ensomhed viser sig at have negativ indflydelse. Det viser sig da også, at det især er interventioner med sociale aspekter, der kan motivere de danske mænd over 55 år til sundere madvaner. Ændringer i madvaner skal af mændene opleves som effektive og lystbetonede, og netop de sociale forhold lader til at have indflydelse på mændenes lyst til at deltage i sundhedsfremmende tilbud.
KW - T0-2020
M3 - Rapport
SN - 978-87-93998-12-4
T3 - DCA rapport
BT - Hvordan motiveres og engageres mænd 55+ til sunde(re) spisevaner?
PB - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
CY - Aarhus
ER -