Hjelmkamera som opmærksomhedsunderstøttende teknologi

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Standard

Hjelmkamera som opmærksomhedsunderstøttende teknologi. / Bøhm, Mikkel; Nickelsen, Niels Christian Mossfeldt; Hagedorn-Rasmussen, Peter.

In: Psyke & logos, Vol. 37, No. 1, 15.01.2017, p. 171-189.

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Bøhm, M, Nickelsen, NCM & Hagedorn-Rasmussen, P 2017, 'Hjelmkamera som opmærksomhedsunderstøttende teknologi', Psyke & logos, vol. 37, no. 1, pp. 171-189. <https://tidsskrift.dk/psyke/article/download/25536/22440>

APA

CBE

Bøhm M, Nickelsen NCM, Hagedorn-Rasmussen P. 2017. Hjelmkamera som opmærksomhedsunderstøttende teknologi. Psyke & logos. 37(1):171-189.

MLA

Bøhm, Mikkel, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen and Peter Hagedorn-Rasmussen. "Hjelmkamera som opmærksomhedsunderstøttende teknologi". Psyke & logos. 2017, 37(1). 171-189.

Vancouver

Bøhm M, Nickelsen NCM, Hagedorn-Rasmussen P. Hjelmkamera som opmærksomhedsunderstøttende teknologi. Psyke & logos. 2017 Jan 15;37(1):171-189.

Author

Bøhm, Mikkel ; Nickelsen, Niels Christian Mossfeldt ; Hagedorn-Rasmussen, Peter. / Hjelmkamera som opmærksomhedsunderstøttende teknologi. In: Psyke & logos. 2017 ; Vol. 37, No. 1. pp. 171-189.

Bibtex

@article{40ad861918ce4fd4830b05a42460336f,
title = "Hjelmkamera som opm{\ae}rksomhedsunderst{\o}ttende teknologi",
abstract = "Anvendelsen af en relativt simpel teknologi i form af et hjelmkamera kan underst{\o}tte og {\ae}ndre opm{\ae}rksomhed under og efter h{\aa}ndteringen af en operativ indsats. Hjelmkameraet er fastgjort til den overordnede leder fra brandv{\ae}senet (indsatslederen). Gennem hjelmkameraet er det muligt at opn{\aa} indsigt i konfigurationen af beredskabsindsatsen og det sociale samspil herunder ignorance og fejl. Optagelserne fra hjelmkameraet analyseres i dialogiske sessioner, hvor indsatslederen sammen med forskeren analyserer indsatslederens opm{\ae}rksomhed, deltagelse og ”ramthed” gennem ”reflective” s{\aa}vel som ”reflexive dialogues”. Hjelmkameraet er som et opm{\ae}rksomheds- og l{\ae}ringsunderst{\o}ttende redskab i stand til at anskueligg{\o}re s{\aa}rbarhederne i den organisering, som brandv{\ae}senet benytter p{\aa} operative indsatser. S{\aa}rbarheden er s{\ae}rlig pr{\ae}sent i forhold til interaktionen mellem holdlederne og indsatslederen og de forstyrrelser, der kan komme i vejen for skabelsen af en f{\ae}lles situationsforst{\aa}else. ",
keywords = "Teknologiforst{\aa}else, Arbejdsliv, Teknologiforst{\aa}else, Arbejdsliv",
author = "Mikkel B{\o}hm and Nickelsen, {Niels Christian Mossfeldt} and Peter Hagedorn-Rasmussen",
year = "2017",
month = jan,
day = "15",
language = "Dansk",
volume = "37",
pages = "171--189",
journal = "Psyke & Logos",
issn = "0107-1211",
publisher = "Dansk Psykologisk Forlag",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Hjelmkamera som opmærksomhedsunderstøttende teknologi

AU - Bøhm, Mikkel

AU - Nickelsen, Niels Christian Mossfeldt

AU - Hagedorn-Rasmussen, Peter

PY - 2017/1/15

Y1 - 2017/1/15

N2 - Anvendelsen af en relativt simpel teknologi i form af et hjelmkamera kan understøtte og ændre opmærksomhed under og efter håndteringen af en operativ indsats. Hjelmkameraet er fastgjort til den overordnede leder fra brandvæsenet (indsatslederen). Gennem hjelmkameraet er det muligt at opnå indsigt i konfigurationen af beredskabsindsatsen og det sociale samspil herunder ignorance og fejl. Optagelserne fra hjelmkameraet analyseres i dialogiske sessioner, hvor indsatslederen sammen med forskeren analyserer indsatslederens opmærksomhed, deltagelse og ”ramthed” gennem ”reflective” såvel som ”reflexive dialogues”. Hjelmkameraet er som et opmærksomheds- og læringsunderstøttende redskab i stand til at anskueliggøre sårbarhederne i den organisering, som brandvæsenet benytter på operative indsatser. Sårbarheden er særlig præsent i forhold til interaktionen mellem holdlederne og indsatslederen og de forstyrrelser, der kan komme i vejen for skabelsen af en fælles situationsforståelse.

AB - Anvendelsen af en relativt simpel teknologi i form af et hjelmkamera kan understøtte og ændre opmærksomhed under og efter håndteringen af en operativ indsats. Hjelmkameraet er fastgjort til den overordnede leder fra brandvæsenet (indsatslederen). Gennem hjelmkameraet er det muligt at opnå indsigt i konfigurationen af beredskabsindsatsen og det sociale samspil herunder ignorance og fejl. Optagelserne fra hjelmkameraet analyseres i dialogiske sessioner, hvor indsatslederen sammen med forskeren analyserer indsatslederens opmærksomhed, deltagelse og ”ramthed” gennem ”reflective” såvel som ”reflexive dialogues”. Hjelmkameraet er som et opmærksomheds- og læringsunderstøttende redskab i stand til at anskueliggøre sårbarhederne i den organisering, som brandvæsenet benytter på operative indsatser. Sårbarheden er særlig præsent i forhold til interaktionen mellem holdlederne og indsatslederen og de forstyrrelser, der kan komme i vejen for skabelsen af en fælles situationsforståelse.

KW - Teknologiforståelse

KW - Arbejdsliv

KW - Teknologiforståelse

KW - Arbejdsliv

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 37

SP - 171

EP - 189

JO - Psyke & Logos

JF - Psyke & Logos

SN - 0107-1211

IS - 1

ER -