Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Går på universitetet: Skrapbog fra omvæltningerne

Research output: Book/anthology/dissertation/reportBook

Standard

Går på universitetet : Skrapbog fra omvæltningerne. / Sørensen, Asger; Jacobsen, Mogens Chrom (Editor).

Frederiksberg : Filosofisk Rådgivning, 2020. 454 p. (Asger Sørensen Bøgerne, Vol. 2).

Research output: Book/anthology/dissertation/reportBook

Harvard

Sørensen, A & Jacobsen, MC (ed.) 2020, Går på universitetet: Skrapbog fra omvæltningerne. Asger Sørensen Bøgerne, vol. 2, Filosofisk Rådgivning, Frederiksberg. <https://www.bod.dk/bogshop/asger-sorensen-gar-pa-universitetet-asger-sorensen-9788743083085>

APA

CBE

Sørensen A, Jacobsen MC, ed. 2020. Går på universitetet: Skrapbog fra omvæltningerne. Frederiksberg: Filosofisk Rådgivning. 454 p. (Asger Sørensen Bøgerne, Vol. 2).

MLA

Sørensen, Asger and Mogens Chrom Jacobsen, ed. Går på universitetet: Skrapbog fra omvæltningerne Frederiksberg: Filosofisk Rådgivning. 2020. (Asger Sørensen Bøgerne, Vol. 2).

Vancouver

Sørensen A, Jacobsen MC, (ed.). Går på universitetet: Skrapbog fra omvæltningerne. Frederiksberg: Filosofisk Rådgivning, 2020. 454 p. (Asger Sørensen Bøgerne, Vol. 2).

Author

Sørensen, Asger ; Jacobsen, Mogens Chrom (Editor). / Går på universitetet : Skrapbog fra omvæltningerne. Frederiksberg : Filosofisk Rådgivning, 2020. 454 p. (Asger Sørensen Bøgerne, Vol. 2).

Bibtex

@book{9986edf63adf4c429683654a3ed79816,
title = "G{\aa}r p{\aa} universitetet: Skrapbog fra omv{\ae}ltningerne",
abstract = "Asger S{\o}rensen g{\aa}r p{\aa} universitetet er en ”skrapbog” fra ti {\aa}rs voldsomme omv{\ae}ltninger i den danske forskningsverden efter den ny universitetslov fra 2003. I fire kapitler fort{\ae}lles der om den f{\o}rste organiserede modstand mod loven og den store underskriftindsamling i 2006-08; om den dramatiske historie omkring de tre fyringsvarslede p{\ae}dagogiske filosoffer i 2010; om den pinagtige sag om musikprofessorens konflikt med sine kollegaer i 2010-12; og endelig om de store uddannelsesreformer 2014-16 og det liv pr{\ae}get af stress og utryghed, som blev normen p{\aa} universitetet efter de store omv{\ae}ltninger.Den overordnede p{\aa}stand er, at 2003-loven var en fejltagelse. Universitetet er rammen om forskning, videnskab og videreg{\aa}ende uddannelse. Det skal derfor ikke ledes som en privat erhvervsvirksomhed, men som en l{\ae}rd republik. S{\aa}dan var det i {\aa}rhundreder i Danmark, og det er stadig tilf{\ae}ldet i andre civiliserede lande. Bogen er s{\aa}ledes i sin helhed et argument for akademisk frihed, der uddybes med henvisning til bl.a. idealet om forskningsfrihed, universitetets ide og den republikanske styreform. Afg{\o}rende for argumentet er forfatterens personlige erfaringer fra fire {\aa}rtiers gang p{\aa} universitetet. Erindringer og fort{\ae}llinger f{\aa}r derfor en fremtr{\ae}dende plads.Bogens kerne er tekster om disse emner skrevet i det n{\ae}vnte ti{\aa}r, som er ordnet i kapitler, der alle er forsynet med en nyskreven indledning. I bogens samlede indledning pr{\ae}senteres det overordnede argument, mens de afsluttende bem{\ae}rkninger diskuterer forskellige aspekter af videnskabelig anerkendelse og videnskabelighed. Tilsammen udg{\o}r de udvalgte tekster et dokumentarium, hvor meget forskelligartede vidnesbyrd giver bogen karakter af en dekorativ collage, der belyser mange aspekter af universitetslivet.Og dekorativt skal det v{\ae}re: Asger S{\o}rensen g{\aa}r p{\aa} universitetet er nemlig ogs{\aa} et festskrift i anledning af forfatterens tres {\aa}rs f{\o}dselsdag og hans fyrre {\aa}rs gang p{\aa} universitetet. Til slut i bogen bringes der derfor en komplet fortegnelse over Asger S{\o}rensens publikationer gennem disse fire {\aa}rtier.",
author = "Asger S{\o}rensen",
editor = "Jacobsen, {Mogens Chrom}",
year = "2020",
month = dec,
language = "Dansk",
isbn = "9788743029427",
series = "Asger S{\o}rensen B{\o}gerne",
publisher = "Filosofisk R{\aa}dgivning",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Går på universitetet

T2 - Skrapbog fra omvæltningerne

AU - Sørensen, Asger

A2 - Jacobsen, Mogens Chrom

PY - 2020/12

Y1 - 2020/12

N2 - Asger Sørensen går på universitetet er en ”skrapbog” fra ti års voldsomme omvæltninger i den danske forskningsverden efter den ny universitetslov fra 2003. I fire kapitler fortælles der om den første organiserede modstand mod loven og den store underskriftindsamling i 2006-08; om den dramatiske historie omkring de tre fyringsvarslede pædagogiske filosoffer i 2010; om den pinagtige sag om musikprofessorens konflikt med sine kollegaer i 2010-12; og endelig om de store uddannelsesreformer 2014-16 og det liv præget af stress og utryghed, som blev normen på universitetet efter de store omvæltninger.Den overordnede påstand er, at 2003-loven var en fejltagelse. Universitetet er rammen om forskning, videnskab og videregående uddannelse. Det skal derfor ikke ledes som en privat erhvervsvirksomhed, men som en lærd republik. Sådan var det i århundreder i Danmark, og det er stadig tilfældet i andre civiliserede lande. Bogen er således i sin helhed et argument for akademisk frihed, der uddybes med henvisning til bl.a. idealet om forskningsfrihed, universitetets ide og den republikanske styreform. Afgørende for argumentet er forfatterens personlige erfaringer fra fire årtiers gang på universitetet. Erindringer og fortællinger får derfor en fremtrædende plads.Bogens kerne er tekster om disse emner skrevet i det nævnte tiår, som er ordnet i kapitler, der alle er forsynet med en nyskreven indledning. I bogens samlede indledning præsenteres det overordnede argument, mens de afsluttende bemærkninger diskuterer forskellige aspekter af videnskabelig anerkendelse og videnskabelighed. Tilsammen udgør de udvalgte tekster et dokumentarium, hvor meget forskelligartede vidnesbyrd giver bogen karakter af en dekorativ collage, der belyser mange aspekter af universitetslivet.Og dekorativt skal det være: Asger Sørensen går på universitetet er nemlig også et festskrift i anledning af forfatterens tres års fødselsdag og hans fyrre års gang på universitetet. Til slut i bogen bringes der derfor en komplet fortegnelse over Asger Sørensens publikationer gennem disse fire årtier.

AB - Asger Sørensen går på universitetet er en ”skrapbog” fra ti års voldsomme omvæltninger i den danske forskningsverden efter den ny universitetslov fra 2003. I fire kapitler fortælles der om den første organiserede modstand mod loven og den store underskriftindsamling i 2006-08; om den dramatiske historie omkring de tre fyringsvarslede pædagogiske filosoffer i 2010; om den pinagtige sag om musikprofessorens konflikt med sine kollegaer i 2010-12; og endelig om de store uddannelsesreformer 2014-16 og det liv præget af stress og utryghed, som blev normen på universitetet efter de store omvæltninger.Den overordnede påstand er, at 2003-loven var en fejltagelse. Universitetet er rammen om forskning, videnskab og videregående uddannelse. Det skal derfor ikke ledes som en privat erhvervsvirksomhed, men som en lærd republik. Sådan var det i århundreder i Danmark, og det er stadig tilfældet i andre civiliserede lande. Bogen er således i sin helhed et argument for akademisk frihed, der uddybes med henvisning til bl.a. idealet om forskningsfrihed, universitetets ide og den republikanske styreform. Afgørende for argumentet er forfatterens personlige erfaringer fra fire årtiers gang på universitetet. Erindringer og fortællinger får derfor en fremtrædende plads.Bogens kerne er tekster om disse emner skrevet i det nævnte tiår, som er ordnet i kapitler, der alle er forsynet med en nyskreven indledning. I bogens samlede indledning præsenteres det overordnede argument, mens de afsluttende bemærkninger diskuterer forskellige aspekter af videnskabelig anerkendelse og videnskabelighed. Tilsammen udgør de udvalgte tekster et dokumentarium, hvor meget forskelligartede vidnesbyrd giver bogen karakter af en dekorativ collage, der belyser mange aspekter af universitetslivet.Og dekorativt skal det være: Asger Sørensen går på universitetet er nemlig også et festskrift i anledning af forfatterens tres års fødselsdag og hans fyrre års gang på universitetet. Til slut i bogen bringes der derfor en komplet fortegnelse over Asger Sørensens publikationer gennem disse fire årtier.

M3 - Bog

SN - 9788743029427

T3 - Asger Sørensen Bøgerne

BT - Går på universitetet

PB - Filosofisk Rådgivning

CY - Frederiksberg

ER -