Fokus på det Nordiske Samarbejde

Research output: Non-textual formSound/Visual production (digital)Communication

  • Department of English
I 2010 har Danmark formandskabet for Nordisk Ministerråd.
Under overskriften ’Norden i fremdrift’ skal formandsperioden især handle om at styrke og videreudbygge den fælles nordiske globaliserings indsats.
Da statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede programmet for Nordisk Råd i Stockholm i sidste måned var det med formuleringer som at ’Norden skal lanceres som ’brand’’, og at ’vi skal udnytte det nordiske samarbejdes ’merværdi’ og ’synergieffekter’.
Den form for fremadstormende markedsplads-retorik står i slående kontrast til den herskende opfattelse af det nordiske samarbejde som overvejende folkloristisk og måske endda en smule passé.
Ikke desto mindre er solidaritet og samarbejde mellem de Nordiske lande blevet den nye løftestang i international sammenhæng og det pan-skandinaviske fokus er vendt ud mod verden i stedet for ind i Norden.
Visionerne for den samlede Nordiske indsats er den foreløbige kulmination på en omfattende udvikling og progressiv gentænkning af både Nordisk Råds og Nordisk Ministerråds politiske rolle og slagkraftighed - en udvikling der har været undervejs de sidste 20 år, og virkelig taget fart de sidste 5 år.
Original languageDanish
Publication year25 Nov 2009
Media of outputDanmarks Radio/P1/Orientering
Size27.12 min
Publication statusPublished - 25 Nov 2009

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 34463625