Department of Law

En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard

Research output: Contribution to book/anthology/report/proceedingBook chapterResearchpeer-review

Standard

En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard. / Basse, Ellen Margrethe.

Lov, Liv og Lære: Festskrift til Inge Lorange Backer. ed. / Hans Christian Bugge; Hilde Indreberg; Aslak Syse; Arnulf Tverberg. Oslo : Universitetsforlaget, 2016. p. 09-32.

Research output: Contribution to book/anthology/report/proceedingBook chapterResearchpeer-review

Harvard

Basse, EM 2016, En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard. in HC Bugge, H Indreberg, A Syse & A Tverberg (eds), Lov, Liv og Lære: Festskrift til Inge Lorange Backer. Universitetsforlaget, Oslo, pp. 09-32.

APA

Basse, E. M. (2016). En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard. In H. C. Bugge, H. Indreberg, A. Syse, & A. Tverberg (Eds.), Lov, Liv og Lære: Festskrift til Inge Lorange Backer (pp. 09-32). Universitetsforlaget.

CBE

Basse EM. 2016. En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard. Bugge HC, Indreberg H, Syse A, Tverberg A, editors. In Lov, Liv og Lære: Festskrift til Inge Lorange Backer. Oslo: Universitetsforlaget. pp. 09-32.

MLA

Basse, Ellen Margrethe "En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard"., Bugge, Hans Christian and Indreberg, Hilde Syse, Aslak Tverberg, Arnulf (editors). Lov, Liv og Lære: Festskrift til Inge Lorange Backer. Oslo: Universitetsforlaget. 2016, 09-32.

Vancouver

Basse EM. En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard. In Bugge HC, Indreberg H, Syse A, Tverberg A, editors, Lov, Liv og Lære: Festskrift til Inge Lorange Backer. Oslo: Universitetsforlaget. 2016. p. 09-32

Author

Basse, Ellen Margrethe. / En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard. Lov, Liv og Lære: Festskrift til Inge Lorange Backer. editor / Hans Christian Bugge ; Hilde Indreberg ; Aslak Syse ; Arnulf Tverberg. Oslo : Universitetsforlaget, 2016. pp. 09-32

Bibtex

@inbook{fe3bd035a1214984a1bc5145a7dde93d,
title = "En sammenligning af de retlige forhold vedr{\o}rende naturressourcer og milj{\o} p{\aa} Gr{\o}nland og Svalbard",
abstract = "I artiklen sammenlignes den natur- og milj{\o}beskyttelseslov, der er fastlagt ved Svalbardkonventionen samt svalbardmilj{\o}lov med den selvstyrelovgivning, der er gennemf{\o}rt p{\aa} milj{\o}- og naturbeskyttelsesomr{\aa}det. Der ses ogs{\aa} p{\aa} den regulering, der er p{\aa} havet i relation til fiskeri og olie- og gasindvinding. Konklusionen er, at beskyttelsesniveauet er h{\o}jest p{\aa} Svalbard.",
keywords = "milj{\o}ret, Arktis, naturbeskyttelse, fiskeri, Offshore",
author = "Basse, {Ellen Margrethe}",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "978-82-15-02446-2",
pages = "09--32",
editor = "Bugge, {Hans Christian} and Hilde Indreberg and Aslak Syse and Arnulf Tverberg",
booktitle = "Lov, Liv og L{\ae}re",
publisher = "Universitetsforlaget",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - En sammenligning af de retlige forhold vedrørende naturressourcer og miljø på Grønland og Svalbard

AU - Basse, Ellen Margrethe

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - I artiklen sammenlignes den natur- og miljøbeskyttelseslov, der er fastlagt ved Svalbardkonventionen samt svalbardmiljølov med den selvstyrelovgivning, der er gennemført på miljø- og naturbeskyttelsesområdet. Der ses også på den regulering, der er på havet i relation til fiskeri og olie- og gasindvinding. Konklusionen er, at beskyttelsesniveauet er højest på Svalbard.

AB - I artiklen sammenlignes den natur- og miljøbeskyttelseslov, der er fastlagt ved Svalbardkonventionen samt svalbardmiljølov med den selvstyrelovgivning, der er gennemført på miljø- og naturbeskyttelsesområdet. Der ses også på den regulering, der er på havet i relation til fiskeri og olie- og gasindvinding. Konklusionen er, at beskyttelsesniveauet er højest på Svalbard.

KW - miljøret

KW - Arktis

KW - naturbeskyttelse

KW - fiskeri

KW - Offshore

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-82-15-02446-2

SP - 9

EP - 32

BT - Lov, Liv og Lære

A2 - Bugge, Hans Christian

A2 - Indreberg, Hilde

A2 - Syse, Aslak

A2 - Tverberg, Arnulf

PB - Universitetsforlaget

CY - Oslo

ER -