Department of Political Science

"Det er ligesom en eksamen": et eksplorativt studie af borgerstrategier inden mødet med det offentlige

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Standard

"Det er ligesom en eksamen": et eksplorativt studie af borgerstrategier inden mødet med det offentlige. / Bisgaard, Mette.

In: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab, Vol. 50, No. 3, 2018, p. 364-383.

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Harvard

APA

CBE

Bisgaard M. 2018. "Det er ligesom en eksamen": et eksplorativt studie af borgerstrategier inden mødet med det offentlige. Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 50(3):364-383.

MLA

Bisgaard, Mette. ""Det er ligesom en eksamen": et eksplorativt studie af borgerstrategier inden mødet med det offentlige". Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2018, 50(3). 364-383.

Vancouver

Bisgaard M. "Det er ligesom en eksamen": et eksplorativt studie af borgerstrategier inden mødet med det offentlige. Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2018;50(3):364-383.

Author

Bisgaard, Mette. / "Det er ligesom en eksamen": et eksplorativt studie af borgerstrategier inden mødet med det offentlige. In: Politica - Tidsskrift for politisk videnskab. 2018 ; Vol. 50, No. 3. pp. 364-383.

Bibtex

@article{d9346d89006442018ded2c5b80247f73,
title = "{"}Det er ligesom en eksamen{"}: et eksplorativt studie af borgerstrategier inden m{\o}det med det offentlige",
abstract = "Studier inden for offentlig forvaltning har vist, at borgernes karakteristika og adf{\ae}rd i m{\o}det med frontlinjepersonalet har betydning, n{\aa}r der bliver truffet beslutninger. Vi ved imidlertid ikke ret meget om borgerne som akt{\o}rer. Med udgangspunkt i kvalitativt interviewmateriale med for{\ae}ldre, der har v{\ae}ret til m{\o}de i Statsforvaltningen, gennemf{\o}res en eksplorativ unders{\o}gelse af, hvordan borgere forbereder sig og udt{\ae}nker strategier forud for m{\o}det. Analysens f{\o}rste del viser, at borgernes strategier og forberedelse er karakteriseret ved fire forskellige dimensioner:De s{\o}ger r{\aa}d og vejledning, de forbereder indhold og dokumentation, de planl{\ae}gger attitude og personlig fremstilling, og de forbereder sig mentalt. Men der er forskel p{\aa} omfanget og indholdet af forberedelsen, hvilket afspejles i fire forskellige klienttyper: den kampklare, den selvk{\o}rende, den r{\aa}ds{\o}gende og denumiddelbare klient.",
author = "Mette Bisgaard",
year = "2018",
language = "Dansk",
volume = "50",
pages = "364--383",
journal = "Politica - Tidsskrift for politisk videnskab",
issn = "0105-0710",
publisher = "CAST - Center for Anvendt Sundhedstjenesteforskning og Teknologivurdering, SDU",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - "Det er ligesom en eksamen": et eksplorativt studie af borgerstrategier inden mødet med det offentlige

AU - Bisgaard, Mette

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Studier inden for offentlig forvaltning har vist, at borgernes karakteristika og adfærd i mødet med frontlinjepersonalet har betydning, når der bliver truffet beslutninger. Vi ved imidlertid ikke ret meget om borgerne som aktører. Med udgangspunkt i kvalitativt interviewmateriale med forældre, der har været til møde i Statsforvaltningen, gennemføres en eksplorativ undersøgelse af, hvordan borgere forbereder sig og udtænker strategier forud for mødet. Analysens første del viser, at borgernes strategier og forberedelse er karakteriseret ved fire forskellige dimensioner:De søger råd og vejledning, de forbereder indhold og dokumentation, de planlægger attitude og personlig fremstilling, og de forbereder sig mentalt. Men der er forskel på omfanget og indholdet af forberedelsen, hvilket afspejles i fire forskellige klienttyper: den kampklare, den selvkørende, den rådsøgende og denumiddelbare klient.

AB - Studier inden for offentlig forvaltning har vist, at borgernes karakteristika og adfærd i mødet med frontlinjepersonalet har betydning, når der bliver truffet beslutninger. Vi ved imidlertid ikke ret meget om borgerne som aktører. Med udgangspunkt i kvalitativt interviewmateriale med forældre, der har været til møde i Statsforvaltningen, gennemføres en eksplorativ undersøgelse af, hvordan borgere forbereder sig og udtænker strategier forud for mødet. Analysens første del viser, at borgernes strategier og forberedelse er karakteriseret ved fire forskellige dimensioner:De søger råd og vejledning, de forbereder indhold og dokumentation, de planlægger attitude og personlig fremstilling, og de forbereder sig mentalt. Men der er forskel på omfanget og indholdet af forberedelsen, hvilket afspejles i fire forskellige klienttyper: den kampklare, den selvkørende, den rådsøgende og denumiddelbare klient.

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 50

SP - 364

EP - 383

JO - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

JF - Politica - Tidsskrift for politisk videnskab

SN - 0105-0710

IS - 3

ER -