Debat: Antropologi og Medier

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperEditorial

Standard

Debat : Antropologi og Medier. / Boe, Carolina Sanchez; Suhr, Christian.

In: Jordens Folk, Vol. 54, No. 1, 2019, p. 1-3.

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperEditorial

Harvard

Boe, CS & Suhr, C 2019, 'Debat: Antropologi og Medier', Jordens Folk, vol. 54, no. 1, pp. 1-3.

APA

Boe, C. S., & Suhr, C. (2019). Debat: Antropologi og Medier. Jordens Folk, 54(1), 1-3.

CBE

Boe CS, Suhr C. 2019. Debat: Antropologi og Medier. Jordens Folk. 54(1):1-3.

MLA

Boe, Carolina Sanchez and Christian Suhr. "Debat: Antropologi og Medier". Jordens Folk. 2019, 54(1). 1-3.

Vancouver

Boe CS, Suhr C. Debat: Antropologi og Medier. Jordens Folk. 2019;54(1):1-3.

Author

Boe, Carolina Sanchez ; Suhr, Christian. / Debat : Antropologi og Medier. In: Jordens Folk. 2019 ; Vol. 54, No. 1. pp. 1-3.

Bibtex

@article{89ae871e7e174d27b40da7ef2651ba0e,
title = "Debat: Antropologi og Medier",
abstract = "”Antropologerne skal ud af elfenbenst{\aa}rnet”, ”vi har et ansvar for at g{\o}re vores viden g{\ae}ldende og tilg{\ae}ngelig”, ”verden har brug for dybdeg{\aa}ende og nuancerede etnografiske beskrivelser, der ikke opdeler alt i enten eller, sort eller hvidt, godt eller d{\aa}rligt.”Disse opfordringer gentages ofte i danske og internationale debatter om s{\aa}kaldt {"}public anthropology{"}, og vidensformidling er da ogs{\aa} blevet en fast del af mange antropologers arbejdsbeskrivelse. Men er det altid s{\aa} enkelt? Skal antropologer altid og for enhver pris g{\o}re deres viden g{\ae}ldende i offentlige debatter? Hvordan g{\o}r man rent praktisk, hvis man vil i dialog med et stort publikum? Kan formidlingen g{\aa} galt, og hvad kan der ske, hvis deltagelsen i offentlige debatter ikke g{\aa}r som tilt{\ae}nkt?I denne udgave af Jordens Folk har vi samlet en r{\ae}kke bidrag fra fagf{\ae}ller, der p{\aa} forskellig vis reflekterer over konsekvenserne af de strukturelle {\ae}ndringer, som nyhedsmedierne har gennemg{\aa}et, og hvilke rammer det s{\ae}tter for antropologers deltagelse i offentlige debatter. Nogle retter s{\ae}rligt fokus p{\aa}, hvilke utilsigtede konsekvenser, det kan have at deltage i debatten for de mennesker, vi arbejder med, mens andre viser, hvordan debatten kan pr{\ae}ge os som fagfolk og privatpersoner. Bidragene viser desuden eksempler p{\aa}, hvordan man kan arbejde med vidensformidling gennem b{\aa}de tekst, tale, film, udstilling og fotografi.",
keywords = "media, public anthropology",
author = "Boe, {Carolina Sanchez} and Christian Suhr",
year = "2019",
language = "Dansk",
volume = "54",
pages = "1--3",
journal = "Jordens Folk",
issn = "0021-7484",
number = "1",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Debat

T2 - Antropologi og Medier

AU - Boe, Carolina Sanchez

AU - Suhr, Christian

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - ”Antropologerne skal ud af elfenbenstårnet”, ”vi har et ansvar for at gøre vores viden gældende og tilgængelig”, ”verden har brug for dybdegående og nuancerede etnografiske beskrivelser, der ikke opdeler alt i enten eller, sort eller hvidt, godt eller dårligt.”Disse opfordringer gentages ofte i danske og internationale debatter om såkaldt "public anthropology", og vidensformidling er da også blevet en fast del af mange antropologers arbejdsbeskrivelse. Men er det altid så enkelt? Skal antropologer altid og for enhver pris gøre deres viden gældende i offentlige debatter? Hvordan gør man rent praktisk, hvis man vil i dialog med et stort publikum? Kan formidlingen gå galt, og hvad kan der ske, hvis deltagelsen i offentlige debatter ikke går som tiltænkt?I denne udgave af Jordens Folk har vi samlet en række bidrag fra fagfæller, der på forskellig vis reflekterer over konsekvenserne af de strukturelle ændringer, som nyhedsmedierne har gennemgået, og hvilke rammer det sætter for antropologers deltagelse i offentlige debatter. Nogle retter særligt fokus på, hvilke utilsigtede konsekvenser, det kan have at deltage i debatten for de mennesker, vi arbejder med, mens andre viser, hvordan debatten kan præge os som fagfolk og privatpersoner. Bidragene viser desuden eksempler på, hvordan man kan arbejde med vidensformidling gennem både tekst, tale, film, udstilling og fotografi.

AB - ”Antropologerne skal ud af elfenbenstårnet”, ”vi har et ansvar for at gøre vores viden gældende og tilgængelig”, ”verden har brug for dybdegående og nuancerede etnografiske beskrivelser, der ikke opdeler alt i enten eller, sort eller hvidt, godt eller dårligt.”Disse opfordringer gentages ofte i danske og internationale debatter om såkaldt "public anthropology", og vidensformidling er da også blevet en fast del af mange antropologers arbejdsbeskrivelse. Men er det altid så enkelt? Skal antropologer altid og for enhver pris gøre deres viden gældende i offentlige debatter? Hvordan gør man rent praktisk, hvis man vil i dialog med et stort publikum? Kan formidlingen gå galt, og hvad kan der ske, hvis deltagelsen i offentlige debatter ikke går som tiltænkt?I denne udgave af Jordens Folk har vi samlet en række bidrag fra fagfæller, der på forskellig vis reflekterer over konsekvenserne af de strukturelle ændringer, som nyhedsmedierne har gennemgået, og hvilke rammer det sætter for antropologers deltagelse i offentlige debatter. Nogle retter særligt fokus på, hvilke utilsigtede konsekvenser, det kan have at deltage i debatten for de mennesker, vi arbejder med, mens andre viser, hvordan debatten kan præge os som fagfolk og privatpersoner. Bidragene viser desuden eksempler på, hvordan man kan arbejde med vidensformidling gennem både tekst, tale, film, udstilling og fotografi.

KW - media

KW - public anthropology

UR - http://etnografiskforening.dk/jordens-folk/tidligere-numre/

M3 - Leder

VL - 54

SP - 1

EP - 3

JO - Jordens Folk

JF - Jordens Folk

SN - 0021-7484

IS - 1

ER -