Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Datomærker 2020

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReport

Datomærker er med til at guide forbrugerne, når de skal beslutte, om en fødevare stadig kan spises efter udløbsdatoen. Uåbnede produkter mærket med ‘sidste anvendelsesdato’ bør smides ud, når datoen er overskredet, mens mærket med
‘bedst før’ indikerer, at produktets kvalitet er god frem til den dato. Men forbrugere følger ikke nødvendigvis disse anvisninger. Formålet med dette studie er at undersøge, hvordan vi kan forbedre forbrugernes adfærd når det kommer til datomærker ved at tilføje symboler eller forklarende tekst til datomærkningerne. Rapporten er delt op i to dele. Del 1 beror sig på en analyse af to co-creation workshops med 12 danske forbrugere. Del 2 er en spørgeskemaundersøgelse blandt 3.114 danske forbrugere.
Original languageDanish
PublisherDCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Number of pages101
ISBN (Print)978-87-93998-50-6
ISBN (Electronic)n 978-87-93998-51-3
Commissioning bodyFødevarestyrelsen
Publication statusPublished - May 2021
SeriesDCA rapport
Number189
ISSN2245-1684

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 216292076