Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Analyse af barrierer og potentialer for at udbrede Det Økologiske Spisemærke hos de private professionelle spisesteder: delundersøgelse 4, 5 og 6

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Documents

Links

Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download
Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev
Dette er den anden rapport i undersøgelsen om drivkræfter og barrierer for udbredelsen af Det Økologiske Spisemærke (DØS) i HORECA-segmentet. Undersøgelsen er baseret på i alt seks delundersøgelser. Denne rapport afdækker resultaterne fra delundersøgelse 4, 5 og 6. Delundersøgelse 4 omhandler hvad der kan motivere til, og ligeledes hindre, at private spisesteder ønsker certificering med DØS, og de opfattelser og prioriteringer af økologi, der kan have indflydelse herpå. Delundersøgelse 5 og 6 fokuserer på danske forbrugeres opfattelse af en god udespisningsoplevelse og hvordan økologi på spisesteder, kan påvirke denne. Med afsæt i disse indsigter er udviklet et valgeksperiment, hvor det vurderes hvilken rolle DØS kan have, i forskellige forbrugersegmenters valg af spisested. I hovedtræk konkluderes, at DØS er genkendeligt for forbrugere og spisesteder. Spisestederne kan også skaffe økologiske råvarer, men kan finde certificeringen besværlig og er usikre på forbrugernes reaktion på DØS. Forbrugerne forbinder DØS med høje priser, og økologi ved udespisning nedprioriteres, da det for to store, men mindre økologiinteresserede segmenter, ikke hænger sammen med den nydelse som udespisningsoplevelsen forventes at give.
Original languageDanish
Place of publicationAarhus
PublisherAarhus Universitet - DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Number of pages80
ISBN (Print)978-87-93787-94-0
Commissioning bodyFødevarestyrelsen
Publication statusPublished - 15 Jan 2020
SeriesDCA rapport
Number165
ISSN2245-1684

See relations at Aarhus University Citationformats

Download statistics

No data available

ID: 176282473