A travelogue of 100 laptops: Investigating Development, Actor-Network Theory and One Laptop per Child

Lars Bo Andersen

Research output: Book/anthology/dissertation/reportPh.D. thesis

Abstract

Kan bærbare computere redde verdens fattige?

Informationsteknologien har bredt sig til alle typer af aktivitet i verdens udviklede regioner. Men de, der bor i fattige og underudviklede regioner, har kun begrænset berøring med denne udvikling. Teknologisk ulighed bliver koblet med social og økonomisk ulighed, og der er de senere år opstået en serie initiativer, der søger at bygge bro og skabe socio-økonomisk udvikling gennem informationsteknologi.

Ét af de mest berømte initiativer er det amerikanske One Laptop per Child (OLPC), der søger at formidle millioner af bærbare computere til verdens fattige børn.

Denne afhandling følger 100 computere fra OLPC på deres vej til en skole i Nigeria. Den beskriver, hvordan computerne transformeres undervejs og ankommer som en række andre ting, end hvad OLPC havde forventet.
Rejseberetningen er baseret på flerstedet kvalitativ feltarbejde i Danmark og Nigeria og undersøger temaer såsom teknologisk agens, udvikling, aktør-netværks teori og post-kolonialisme.
Translated title of the contributionEn rejseberetning om 100 computere: En undersøgelse af udvikling, aktør-netværks teori og One Laptop per Child
Original languageEnglish
Number of pages238
Publication statusPublished - 18 Dec 2013

Cite this