Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

A travelogue of 100 laptops: Investigating Development, Actor-Network Theory and One Laptop per Child

Research output: Book/anthology/dissertation/reportPh.D. thesisResearch

Standard

A travelogue of 100 laptops : Investigating Development, Actor-Network Theory and One Laptop per Child. / Andersen, Lars Bo.

2013. 238 p.

Research output: Book/anthology/dissertation/reportPh.D. thesisResearch

Harvard

APA

CBE

MLA

Vancouver

Author

Bibtex

@phdthesis{f476775a575a44ad93bb5258b1099705,
title = "A travelogue of 100 laptops: Investigating Development, Actor-Network Theory and One Laptop per Child",
abstract = "Kan b{\ae}rbare computere redde verdens fattige?Informationsteknologien har bredt sig til alle typer af aktivitet i verdens udviklede regioner. Men de, der bor i fattige og underudviklede regioner, har kun begr{\ae}nset ber{\o}ring med denne udvikling. Teknologisk ulighed bliver koblet med social og {\o}konomisk ulighed, og der er de senere {\aa}r opst{\aa}et en serie initiativer, der s{\o}ger at bygge bro og skabe socio-{\o}konomisk udvikling gennem informationsteknologi.{\'E}t af de mest ber{\o}mte initiativer er det amerikanske One Laptop per Child (OLPC), der s{\o}ger at formidle millioner af b{\ae}rbare computere til verdens fattige b{\o}rn.Denne afhandling f{\o}lger 100 computere fra OLPC p{\aa} deres vej til en skole i Nigeria. Den beskriver, hvordan computerne transformeres undervejs og ankommer som en r{\ae}kke andre ting, end hvad OLPC havde forventet.Rejseberetningen er baseret p{\aa} flerstedet kvalitativ feltarbejde i Danmark og Nigeria og unders{\o}ger temaer s{\aa}som teknologisk agens, udvikling, akt{\o}r-netv{\ae}rks teori og post-kolonialisme.",
author = "Andersen, {Lars Bo}",
year = "2013",
month = dec,
day = "18",
language = "English",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - A travelogue of 100 laptops

T2 - Investigating Development, Actor-Network Theory and One Laptop per Child

AU - Andersen, Lars Bo

PY - 2013/12/18

Y1 - 2013/12/18

N2 - Kan bærbare computere redde verdens fattige?Informationsteknologien har bredt sig til alle typer af aktivitet i verdens udviklede regioner. Men de, der bor i fattige og underudviklede regioner, har kun begrænset berøring med denne udvikling. Teknologisk ulighed bliver koblet med social og økonomisk ulighed, og der er de senere år opstået en serie initiativer, der søger at bygge bro og skabe socio-økonomisk udvikling gennem informationsteknologi.Ét af de mest berømte initiativer er det amerikanske One Laptop per Child (OLPC), der søger at formidle millioner af bærbare computere til verdens fattige børn.Denne afhandling følger 100 computere fra OLPC på deres vej til en skole i Nigeria. Den beskriver, hvordan computerne transformeres undervejs og ankommer som en række andre ting, end hvad OLPC havde forventet.Rejseberetningen er baseret på flerstedet kvalitativ feltarbejde i Danmark og Nigeria og undersøger temaer såsom teknologisk agens, udvikling, aktør-netværks teori og post-kolonialisme.

AB - Kan bærbare computere redde verdens fattige?Informationsteknologien har bredt sig til alle typer af aktivitet i verdens udviklede regioner. Men de, der bor i fattige og underudviklede regioner, har kun begrænset berøring med denne udvikling. Teknologisk ulighed bliver koblet med social og økonomisk ulighed, og der er de senere år opstået en serie initiativer, der søger at bygge bro og skabe socio-økonomisk udvikling gennem informationsteknologi.Ét af de mest berømte initiativer er det amerikanske One Laptop per Child (OLPC), der søger at formidle millioner af bærbare computere til verdens fattige børn.Denne afhandling følger 100 computere fra OLPC på deres vej til en skole i Nigeria. Den beskriver, hvordan computerne transformeres undervejs og ankommer som en række andre ting, end hvad OLPC havde forventet.Rejseberetningen er baseret på flerstedet kvalitativ feltarbejde i Danmark og Nigeria og undersøger temaer såsom teknologisk agens, udvikling, aktør-netværks teori og post-kolonialisme.

M3 - Ph.D. thesis

BT - A travelogue of 100 laptops

ER -