Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Udnyttelse af restprodukt fra produktion af alkoholfri øl

Project: Research

  • Skanderborg Bryghus
See relations at Aarhus University

Description

Danskerne har for alvor fået smag for alkoholfri øl. Det seneste år er salget af non alkohol øl steget markant, da produktet har mange anvendelses muligheder –f.eks. at kunne servere en øl uden alkohol til gæster, der ønsker dette. På bare et år er salget af alkoholfri øl steget med 19%, og set over 3 år er der sket en tredobling af salget. Og en stor del af forklaringen skal findes i, at bryggerierne er blevet bedre til at fremstille alkoholfri øl, som smager rigtig godt. At producere alkoholfri øl kan ske på flere måder. Den mest simple er, at producere en ganske almindelig øl, for bagefter at trække alkoholen ud af øllen. Det kan ske ved forskellige teknologier –dialyseproces, omvendt destillation eller omvendt osmose. Når en af disse processer er gennemført, står vi tilbage med et restprodukt, som vi rigtig gerne vil sende i recirkulation. Men det giver ikke mening, da vi er i gang med at producere alkoholfri øl. Alternativet til dette er, at hælde restproduktet ud. Derfor vil vi med dette projekt finde frem til de processer, som giver et spændende og brugbart restprodukt, som enten kan bruges som en salgsvare eller til udvikling af nye innovative produkter–snaps, cocktails, shots, aperitif eller andre alkoholprodukter. Vi vil have fuld fokus på at bevarer alle de gode nuancer, der er i restproduktet, og gøre det attraktivt at bruge i andre former for alkoholproduktion. Vi har allerede kigget på nærmere på restproduktet, og har også i dialog med eksperter, som har bekræftet mulighederne i restproduktet. Men det er nødvendigt med en mere specifik undersøgelse af, hvordan man udnytter restproduktet bedst muligt.
StatusFinished
Effective start/end date04/05/201928/02/2020

ID: 175619752