SUNDSAM - Sunde samtaler i Silkeborg

Project: Research

Documents

  • Aalborg University
See relations at Aarhus University

Layman's description

I december 2017 tildelte Region Midtjylland, igennem forskningsfonden Folkesundhed i Midten, projekt SUNDSAM midler til at opstarte et forskningsprojekt i samarbejde mellem Silkeborg Kommune og Aarhus Universitet i 2018. Formålet med dette projekt er at udvikle og implementere en sundhedscoachingindsats som kan støtte nytilkomne flygtninge og familiesammenførtes sundhedsfremme og integration i det omkringliggende samfund. Den endelige ambition er at udvikle en sundhedsfremmende indsats, igennem samtaler om sundhedsadfærd og fysisk aktivitet med ligesindede, til gavn for nytilkomnes mentale og fysiske sundhed. SUNDSAM er tænkt som et fundament for mental sundhed og trivsel, hvorved den enkelte vil kunne opleve nye måder at tage aktiv del i det lokalmiljø denne er en del af.
Projektet vil pågå i lokalområder i og omkring Silkeborg, i første omgang i samarbejde med Sprogcenter Midt. Første fase, som projektet har modtaget midler til, er kortlægning og uddybende forståelse af nytilkomne og familiesammenførtes oplevelse af sundhed og fysisk aktivitet. Herunder hvilke barriere der kan være ift. sundhed og fysisk aktivitet og hvad de nytilkomne og familiesammenførte har interesse i. Dette fundament vil senere kunne bruges i udviklingen af en sundhedscoachingindsats.
Fra februar - juni 2018, vil der pågå dataindsamling i relation til denne fase. Resultaterne af projektet vil blive formuleret både videnskabeligt og kommunalt, forventeligt i januar 2019.
StatusFinished
Effective start/end date01/02/201806/02/2020

Download statistics

No data available

ID: 129082388