Aarhus University Seal

Optimization of patient care among hip fracture patients

Project: Research

See relations at Aarhus University

Description

PhD projekt omkring risikofaktorer, behandling og ernæringsintervention hos hoftebrudspatienter for at optimering behandlingen.

Layman's description

Dette PhD projekt vil via 5 delprojekter undersøge 3 hovedområder, som kan føre til en bedre behandling. Det første hovedområde er vurdering af den behandling vi yder nu i forhold til de nuværende retningslinjer, og det andet hovedområde er identifikation af hvilke patienter er i risiko for et dårligt outcome. De to områder er vigtige for at kunne finde ud af hvor vi skal fokusere vores ressourcer for at optimere behandlingen. Derved håber vi at kunne identificere de patienter som er i høj risiko for genindlæggelser, re-operationer og dårlig funktion, og dermed lave tiltag til at forebygge disse. I det tredje område forsøger vi selv at optimere ernæring hos denne ofte underernæret gruppe af patienter, ved at give alle hoftebrudspatienter en kostplan og ved behov, kosttilskud. Det primære mål med at optimere ernæringen hos hoftebrudspatienterne er at forebygge genindlæggelser, specielt de medicinske som lungebetændelse og urinvejsinfektioner. Ved at bedre ernæringen vil patienterne have flere ressourcer, som kan hjælpe dem med at bekæmpe infektioner, men endnu vigtigere give dem flere kræfter til at være aktive i deres rehabilitering, hvilket vil mindske risikoen for immobilitet som er en kendt risiko for lungebetændelse.
De første to områder baseres på Holstebro HofteFraktur Database (HHFD), hvor der er samlet data på alle hoftebrudspatienter fra 1. januar 2011. Det tredje område er et interventionsstudie på Hospitalsenheden Vests Ortopædkirurgiske afdelingen i samarbejde med Ernæringsenheden
StatusFinished
Effective start/end date01/06/201731/01/2022

Activities

ID: 156487521