Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Obstetrics: Infektion som årsag til spontan abort og for tidlig fødsel

Project: Research

  • Lindahl, Camilla (Participant)
  • Uldbjerg, Niels (Participant)
  • Hansen, Anna Sandager (Participant)
  • Department of Gynecology and Obstetrics, Aarhus University Hospital, Aarhus, Denmark.
  • Statens Seruminstitut
See relations at Aarhus University

Description

Vi vil indsamle vaginalpodninger fra 1200 kvinder før 13. graviditetsuge og igen i 19. graviditets uge, samt fra ca. 300 kvinder med spontan abort med henblik på at bedømme vaginalflora, inflammations markører og for at undersøge for specifikke bakterier, som er mistænkt for at forårsage abort.
En vigtig kandidat er Waddlia chondrophila, der er en nyligt opdaget, klamydia lignende bakterie, som giver abort hos kvæg. To nye studier antyder, at akterien også kan forårsage abort hos mennesker og 33% af aborterende kvinder har antistoffer mod bakterien sammenlignet med 7% blandt de, som gennemfører en normal graviditet. Vi vil i forbindelse med inklusion i undersøgelsen indsamle oplysninger om kontakt med dyr i form af et spørgeskema, og information om graviditetslængde og tegn på infektion vil blive udtrukket fra journaloplysninger. Vi vil desuden udvælge prøver fra i alt ca. 600 kvinder med og uden
graviditetskomplikationer til en detaljeret molekylærbiologisk undersøgelse af bakteriesammensætningen. Vi regner med, at vi på den måde kan identificere gravide med en særlig risiko for abort eller for tidlig fødsel og i fremtiden vil kunne tilbyde disse kvinder en målrettet, individuel behandling.
Resterne af de indsamlede prøver vil blive gemt i en biobank til senere supplerende undersøgelser af infektioner i graviditeten.
StatusFinished
Effective start/end date01/05/201518/12/2019

ID: 129068254