Lingoblog er en platform til at formidle om sprog og lingvistik (sprogvidenskab).
Der findes ifølge Ethnologue og Glottolog flere end 7.000 kendte sprog i verden – og der er næsten lige så mange måder at studere dem på. På Aarhus Universitet arbejder forskere og studerende ikke kun med dansk, men også med sprog fra Afrika, Nord- og Sydamerika, Asien, Australien og Europa, tegnsprog og med sprog som fænomen generelt. Vi forsker i hele livets sprog: Lige fra børns første sproglige tegn til samtalegrammatikken i hjemmeplejen.
Lingvister udforsker sproglige fænomener fra et væld af perspektiver og med brug af forskellige værktøjer og metodiske tilgange, hvad bloggens indhold vil afspejle.
Bloggen redigeres af undervisere og ph.d.-studerende fra Lingvistik og Kognitiv Semiotik på Aarhus Universitet, og den vil derfor ofte tage afsæt i dette forsknings- og studiemiljø. Indlæggene kommer fra ansatte, studerende og forskningsgrupper tilknyttet LIKS samt fra eksterne bidragsydere. Bloggen er hovedsageligt dansksproget, men udvalgte bidrag findes oversat til andre sprog.
Sprog er et emne de fleste mennesker har en mening om. Mange er bekymrede over sprogforandring, de mener at det er dårligt at være flersproget medmindre det er i prestigefyldte sprog osv. Nogle tror at tegnsprog er talt sprog med hænderne og tegnsprog er internationalt (antagelser, der modsiger hinanden!). Linguistic Mythbusters vil bidrage regelmæssigt med at rette forkerte opfattelser til sande alternative fakta.
Redaktionsgruppen består af Peter Bakker (tovholder), Kristoffer Friis Bøegh, Christina Rejkjær Dideriksen, Christina Emborg, Yonatan Goldshtein, Maria Jørgensen, Nicholas Hedegaard Mikkelsen, Michael Nguyen, Søren Sandager Sørensen, Jeroen Willemsen og Ditte Zachariassen.