Haven i Havet - National Havhøst: undervisningsprogram. Følgeforskning og evaluering af undervisningsprogram i danske havhaver.

 • Wistoft, Karen (PI)

Project: Research

Project Details

Description

Ansøgning til Novo Nordisk Fonden.
Undervisningsprogrammet udvikles af den selvejende institution Havhøst i et samarbejde med Tang.nu, Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, (WWF, IDA og Naturvejlederforeningen). Desuden indgår DPU ved professor Karen Wistoft i projektet for at sikre en høj didaktisk kvalitet. Kredsen er sammensat for at sikre en høj faglighed og et bæredygtigt perspektiv på dyrkning, fiskeri, miljø, formidling og innovation.

Layman's description

Med et nyt, ambitiøst undervisningsprogram ønsker Havhøst at bidrage til at danne og uddanne en generation, der drager omsorg for havmiljøet og som formår at reflektere selvstændigt over, hvordan vi i fremtiden kan benytte planetens blå ressourcer på bæredygtig vis. Vi ønsker at skabe indsigt i de
naturlige potentialer, der findes under overfladen, og understøtte en nuanceret forståelse for balancen mellem benyttelse og beskyttelse, så vi kan efterlade et rigt og sundt hav til vores børnebørn uden at give afkald på havets mange goder.
Undervisningsprogrammet gør det muligt for landets naturskoler, museer og kulturinstitutioner med en maritim profil at tilbyde læringsforløb til elever fra udskolingen, der gør dem nysgerrige, kreative og kloge på emner som marin fødevareforsyning, havets økosystemer og blå biomasse, og introducerer eleverne for innovative løsninger på, hvordan mennesker i fremtiden kan dyrke, høste, fange og spise bæredygtig mad fra havet.
StatusFinished
Effective start/end date01/01/202131/12/2023

Fingerprint

Explore the research topics touched on by this project. These labels are generated based on the underlying awards/grants. Together they form a unique fingerprint.
 • TASTE Didactics - Food and Critical Thinking

  Wistoft, K. (PI), Danneskiold-Samsøe, I. (Participant) & Skovmand-Larsen, M. (Participant)

  01/08/202331/08/2027

  Project: Research

  File
 • SfL 2.0: Smag for Livet - med smagen som brobygger

  Wistoft, K. (Project manager), Mouritsen, O. G. (Project manager), Hedegaard, L.-L. (Project manager), Sørensen, S. (Project manager), Schneider, M. (Project coordinator), Christensen, J. (Participant), Stovgaard, M. (Participant), Thrane, C. (Participant) & Brahe, T. (Participant)

  01/07/201830/06/2021

  Project: Research

  File
 • VILD MAD følgeforskning

  Wistoft, K. (Project manager) & Christensen, J. (Participant)

  01/09/201731/12/2018

  Project: Research