Gourmet potatoes - The roots of wellness and healthiness

Project: Research

See relations at Aarhus University

Description

Nyhedsværdien i projektet er at forbedre forbrugernes sundhedstilstand og livskvalitet gennem øget indtag af sunde gourmet kartofler og -gulerødder. Forbrugerne får konstant at vide, at de skal spise flere grønsager og kartofler. Men det kan være svært at leve op til anbefalinger om øget indtag, hvis ikke der er en sensorisk og gastronomisk oplevelse forbundet hermed. "Rødder" som gulerødder og kartofler er eksempler på råvarer, som forbrugerne bl.a. opfatter som "kedeligt" og "besværligt" tilbehør med mangel på diversitet, da den generelle opfattelse er "at en kartoffel er bare en kartoffel" og ligeså for gulerødder. For at vores "nationale rødder" skal få et comeback er det en nødvendighed at,
-Kortlægge forbrugerens behov for og holdninger til kvalitets og sundhedsaspekter i innovativ produktdifferentiering af gulerødder og kartofler?
-Kortlægge forbrugernes præference og ønsker til dokumentation af kvalitet- og sundhedsaspekter i kartofler og gulerødder og betalingsvillighed herfor?
-Hvad er holdningen blandt aktørerne i værdikæden (producenter, grossister, detaillister) til ovennævnte aspekter? for herefter at skabe en bedre kvalitet og større diversitet i udbuddet af råvarer og mærke råvarerne med forventet kvalitet og optimale anvendelsesmuligheder i måltidet.
Hovedformålet er at udvikle værktøj der kan anvendes til at etablere et forbruger-orienteret kvalitetsmærkningssystem, der vil resultere i øget dokumentation af kartofler og gulerødders diversitet i gastronomisk kvalitet i relation til råvareegenskaber. Ved at koble kemiske-, sensoriske-, gastronomiske- og instrumentelle hurtigmetodemålinger etableres der viden om kvalitetsaspekter, og der kan herefter udvikles hurtigmetoder til dokumentering af og sortering efter kvalitet til gavn for forbrugeren.
AcronymROOTS
StatusFinished
Effective start/end date01/01/200631/12/2008

ID: 129000903