Aarhus University Seal

Efficacy of periacetabular osteotomy followed by progressive resistance training compared to progressive resistance training as non-surgical treatment in patients with hip dysplasia

Project: Research

  • Oslo Universitetshospital
  • Eastern and Southern Norway
  • University of Oslo
  • Norwegian School of Sport Sciences
  • VIA University College
See relations at Aarhus University

Description

Formål: At undersøge om periacetabular osteotomy (PAO) efterfulgt af et progressivt styrketræningsprogram er bedre end progressiv styrketræning alene hos patienter med hoftedysplasi, som er kvalificeret til PAO operation. Dette måles som selvrapporterede smerte.

Layman's description

Patienter med medfødt hoftedysplasi er primært unge kvinder, som bliver opereret i alderen 18-40 år. Vi har netop afprøvet et træningsprogram til disse patienter og dokumenteret, at træning har en smertelindrende effekt samt en gavnlig effekt på evnen til at klare dagligdags funktioner. I dette studie ønsker vi ved lodtrækning at fordele patienterne til enten træning eller til operation. Vi måler effekten af de to behandlingsstrategier 1 år senere. Hvis træning viser sig at være et brugbart alternativ til operationen, vil man kunne undgå komplikationer til operationen samt kunne tilbyde et standardiseret træningsprogram til de patienter, som ikke ønsker en hofteoperation. Dette studie vil være det første nogensinde, der trækker lod mellem operation og træning til patienter med hoftedysplasi. Derudover vil der blive udført en sundhedsøkonomisk analyse af forskellen mellem de to behandlingsstrategier.
AcronymPreserveHip
StatusActive
Effective start/end date01/07/201931/01/2026

ID: 188582181