Project Details
Description
Friskhed er en vigtig egenskab for forbrugernes villighed til at købe og genkøbe frisk frugt og grønt. Friskhed af pakkede produkter kan kun delvist bedømmes ud fra produktets udseende ved køb, så for at få en samlet bedømmelse er det også nødvendigt at kende til produktets aroma, smag og konsistens. Ny forskning viser, at ændringer i et pakket produkts friskhed kan relateres til ophobning af flygtige organiske stoffer (VOC) inde i pakken. Formålet med projektet er at udvikle en analytisk-kemisk metode til at bestemme VOC og friskhed af pakkede produkter. Projektets overordnede mål er at udvikle nye værktøjer til industrien, så de kan forbedre pakningen af frisk frugt og grønt med henblik på at forbedre produkternes holdbarhed og kvalitet. Denne viden skal bruges i region Midtjylland til at styrke SMV virksomheders innovationsmuligheder
Finansiering: Future Food Innovation, Region Midtjylland; Innovations- og Forskningsstyrelsen; Aarhus Universitet.
Samarbejdspartnere: Future Food Innovation, Region Midtjylland; Yding Grønt; Gl. Estrup Gartneri; Dansk Klæberulleindustri.
Finansiering: Future Food Innovation, Region Midtjylland; Innovations- og Forskningsstyrelsen; Aarhus Universitet.
Samarbejdspartnere: Future Food Innovation, Region Midtjylland; Yding Grønt; Gl. Estrup Gartneri; Dansk Klæberulleindustri.
Status | Finished |
---|---|
Effective start/end date | 01/08/2012 → 15/08/2015 |