De Nye Væksthuse - Naturformidlingscenter i Botanisk Have, Aarhus

Project: Research

Project Details

Description

Formålet med projektet er at skabe et nyt center for naturformidling i Østjylland bygget på aktuel forskning ved Aarhus Universitet og velafprøvede formidlingsmetoder.
Med udgangspunkt i de nyrenoverede væksthuse og eksisterende plantesamlinger i Botanisk have i Aarhus midtby vil vi skabe en engagerende og reflekterende formidling, der går på tværs af plantesamfund og klimazoner. De besøgende skal opnå forståelse for jordens plantesamfund og de svære balancer i menneskets interaktion med naturen. Formidlingen skal også inspirere til at søge oplevelser i naturen på egen hånd.
Projektet vil udvikle information på digitale platforme, der kan tilgås af brugerne, før, under og efter et besøg i formidlingscenteret. Der opbygges også en udstilling ”rejser i naturen” samt læringsrum og undervisningsaktiviteter for skoler og gymnasier. Der etableres et netværk for grønne foreninger, som får stillet faciliteter til rådighed og som interagerer med centerets øvrige brugere.
Formidlingen i De nye Væksthuse evalueres løbende i samarbejde med Center for Scienceuddannelse, AU, og kommunikeres ved konferencer og i danske og internationale tidsskrifter.
StatusFinished
Effective start/end date01/10/201330/06/2015