Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

CAVI - Forbedret funktionalitet af mejeriprodukter ved anvendelse af nye procesteknologier gennem forståelse af molekylære ændringer ved hydrodynamisk og akustisk kavitation

Project: Research

  • Syddansk Universitet
  • SPX Flow Technology A/S
  • Arla Foods amba
  • Arla Foods Ingredients
  • Mælkeafgiftsfonden
  • Future Food Innovation
See relations at Aarhus University

Description

Projektets mål er gennem grundlæggende forståelse af interaktioner mellem mælkefedtkuglens overflade og mælkeproteiner, at forbedre processering og opnå bedre produktkvalitet for mælk, mælkepulvere og yoghurt. Hovedformålet er at klarlægge, hvordan kavitationsbaserede procesteknologier påvirker proteiner og fedt i mælk og mejeriprodukter ved at studere effekterne af akustisk kavitation (ultralyd) og hydrodynamisk kavitation (kavitator) i forhold til eksisterende mejeriteknologier til homogenisering og pasteurisering.
Finansiering: Mælkeafgiftsfonden, Future Food Innovation
Samarbejdspartnere: Syddansk Universitet, Institut for Fysik, Kemi og Farmaci, SPX Flow Technology A/S, Arla Foods amba, Arla Food Ingredients P/S
AcronymCAVI
StatusFinished
Effective start/end date01/12/201531/12/2019

ID: 129075275