Bioraffineret tang – Bæredygtig proteinkilde til funktionelle fødevarer (SeaSus-protein)

Project: Research

Project Details

Description

Målet med SeaSus-protein er at udvikle 2-3 funktionelle proteinprodukter fra dansk tang ved at 1) teste effekten af bioraffinering (fermentering, ekstraktion og tørring) på kvaliteten af proteinprodukter fra fire nordiske tangarter: søsalat, sukkertang, vingetang og søl, samt 2) optimere metode(r) til ekstraktion af protein fra disse. Projektet vil klarlægge hvilke tangarter og bioraffineringsmetoder, der er mest optimale med hensyn til højt proteinudbytte, smag, fødevarefunktionelle egenskaber, proteinkvalitet og fordøjelighed. De mest lovende produkter vil blive testet i ost, både som smagsgiver (reduktion af salt, positiv på sundhed) og som erstatning for mælkeprotein (positiv på klima) samt i et farsprodukt. Da søsalatprotein er et nyt produkt på markedet og masseforekomster af søsalat skaber problemer i danske fjorde, vil projektet udvikle og demonstrere skånsom høst af søsalat i stor skala.

Projektperiode: 01.04.2020-30.03.2023

Finansiering: GUDP
Short titleSeaSus-protein
StatusFinished
Effective start/end date01/04/202030/03/2023