Project Details
Description
Målet med SeaSus-protein er at udvikle 2-3 funktionelle proteinprodukter fra dansk tang ved at 1) teste effekten af bioraffinering (fermentering, ekstraktion og tørring) på kvaliteten af proteinprodukter fra fire nordiske tangarter: søsalat, sukkertang, vingetang og søl, samt 2) optimere metode(r) til ekstraktion af protein fra disse. Projektet vil klarlægge hvilke tangarter og bioraffineringsmetoder, der er mest optimale med hensyn til højt proteinudbytte, smag, fødevarefunktionelle egenskaber, proteinkvalitet og fordøjelighed. De mest lovende produkter vil blive testet i ost, både som smagsgiver (reduktion af salt, positiv på sundhed) og som erstatning for mælkeprotein (positiv på klima) samt i et farsprodukt. Da søsalatprotein er et nyt produkt på markedet og masseforekomster af søsalat skaber problemer i danske fjorde, vil projektet udvikle og demonstrere skånsom høst af søsalat i stor skala.
Projektperiode: 01.04.2020-30.03.2023
Finansiering: GUDP
Projektperiode: 01.04.2020-30.03.2023
Finansiering: GUDP
Short title | SeaSus-protein |
---|---|
Status | Finished |
Effective start/end date | 01/04/2020 → 30/03/2023 |
Press/Media
-
Seaweed: The food and fuel of the future?
28/08/2020
1 item of Media coverage
Press/Media: Press / Media
-
Landjorden er ved at være opbrugt.Så hvorfor ikke bare dyrke vores mad i havet?
27/08/2020
1 item of Media coverage
Press/Media: Press / Media