Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Atmosphere design for delivery rooms at Regions Hospital Nordjylland

Project: Other

See relations at Aarhus University

Layman's description

Fire fødestuer på Regionshospital Nordjylland i Hjørring skal i samarbejde med fire kunstnere indrettes med multisensorisk installationskunst for at fremme sundheden hos alle fødende på hospitalet.

Kunsten skal bringe den unikke nordjyske natur ind på fødestuerne og derigennem nedsætte stressniveauet og fremme sundheden hos de fødende.

Projektet er et samarbejde mellem hospitalet og fire kunstnere, som tæller billedkunstner Henrik Godsk, naturfotograf Morten Hilmer, komponist og forsker Marie Højlund samt Ph.d., arkitekt og designer Esben Bala Skouboe, som alle er anerkendte inden for deres respektive kunstneriske felt.

De fire multisensoriske kunstværker kommer til at være en nyfortolkning af skagensmalernes arbejde og skal således bringe den nordjyske natur ind på fødestuerne ved at kombinere billedkunst, fotografi, musik og lys.

- Kunstprojektet på Regionshospital Nordjylland kombinerer alle vores tre indsatsområder – Nordjylland, kunst og mental sundhed – og vi er derfor glade for at kunne bidrage. Kunstnerne er hver især anerkendte inden for deres felt, og vi glæder os til at følge projektet og se de færdige fødestuer, udtaler bestyrelsesformand hos Det Obelske Familiefond, Christen W. Obel, der har støttet projektet med 1,19 millioner kroner.

Fødestuerne er inspireret af projektet ”Fremtidens Fødestue” på Hospitalsenheden Vest i Herning, hvor man i et pilotprojekt fra 2015-18 har indrettet en fødestue med multisensorisk kunst. Her viser resultaterne, at de fødende og deres partnere har vurderet forløbet på fødestuen yderst positivt og været tilfredse med oplevelsen.

Fødestuerne med de nye installationer forventes at blive taget i brug i begyndelsen af 2021.
StatusFinished
Effective start/end date01/05/202001/05/2021

ID: 194828581