Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Susanne Bødker

Orientering 11. oktober 2007 kl. 17:10 på P1

Research output: Other contributionCommunication

  • Department of Computer Science

Danmarks første computer er netop fyldt 50 år, og siden DASK - eller Dansk Sekvens Kalkulator - foretog sin første fejlfri beregning er der sket mangt og meget med computerteknologien.

Men på nogle områder synes udviklingen næsten at være gået i stå. For vores muligheder for at interagere med vores computer er stort set de samme som for 25 år siden.

Men måske er der ny teknologi på vej som kan forbedre forholdet mellem menneske og maskine, så det ikke kører død i museklik og fladskærme i to dimensioner.

Computere er blevet hurtigere, mindre og billigere de sidste 25 år, men de er ikke blevet mere brugervenlige. For den klassiske computer med skrivebord på skærmen og mus til højre hånd lever ikke altid op til de komplekse opgaver vi skal løse, eller de omskiftelige liv vi lever i den virkelige verden.

Vores muligheder for at interagere med vores computer er nemlig stort set de samme som for 25 år siden. Men der er en udvikling i gang som med tiden måske vil gøre den følelsesforladte kontorcomputer til et betydeligt mere interessant bekendtskab. Medvirkende: professor Susanne Bødker fra Datalogisk Institut på Aarhus Universitet.

Tidspunkt for udsendelse: 2007/10/11
Original languageDanish
Publication year2007
Publication statusPublished - 2007

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 8717962