Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Pernille Nørgaard Videbæk

Anbefalinger om tilskud af D-vitamin og calcium: - Viden, accept og efterlevelse blandt de 55+ årige

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissionedpeer-review

Standard

Anbefalinger om tilskud af D-vitamin og calcium : - Viden, accept og efterlevelse blandt de 55+ årige. / Frantzen, Claus; Videbæk, Pernille Nørgaard; Andersen, Barbara Vad; Kidmose, Ulla; Lähteenmäki, Liisa; Grønhøj, Alice.

Tjele : DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug, 2019. 95 p. (DCA rapport; No. 157).

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissionedpeer-review

Harvard

APA

CBE

MLA

Frantzen, Claus et al. Anbefalinger om tilskud af D-vitamin og calcium: - Viden, accept og efterlevelse blandt de 55+ årige Tjele: DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug. 2019. (DCA rapport; Journal number 157).

Vancouver

Author

Bibtex

@book{56e1f05a78564881a0f3a5c424fe4745,
title = "Anbefalinger om tilskud af D-vitamin og calcium: - Viden, accept og efterlevelse blandt de 55+ {\aa}rige",
abstract = "Linket til h{\o}jre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med f{\o}lgebrev.Denne rapport beskriver danskernes viden, accept og efterlevelse af anbefalingerne for D-vitamin, samt giver indblik i kommunikation af selvsamme. If{\o}lge anbefalingerne b{\o}r alle over 70 {\aa}r tage et dagligt tilskud af b{\aa}de D-vitamin og calcium, hvilket 29% af de 70+ {\aa}rige gjorde, hvoraf de fleste var kvinder. Derudover var halvdelen af de 70+ {\aa}rige enige i, at anbefalingen angik dem. Ligeledes var flere kvinder end m{\ae}nd enige i dette. D-vitamintilskuds-brugerne havde typisk f{\aa}et en opfordring om at tage tilskuddet fra egen l{\ae}ge og/eller deres partner. Brugerne havde desuden st{\o}rre viden og en mindre negativ holdning til D-vitamins gavnlige effekter end ikke-brugerne. Hvorvidt anbefalingen blev pr{\ae}senteret i en positiv, negativ eller neutral form havde ingen signifikant effekt p{\aa} sandsynligheden for k{\o}b af D-vitamin i forskellige situationer og p{\aa}virkede heller ikke holdningen til D-vitamin. Brugere af D-vitamintilskud angav dog st{\o}rre sandsynlighed for k{\o}b af D-vitamintilskud end ikke-brugerne. Der blev fundet sammenh{\ae}ng mellem brugernes identificering med personen i fem korte situationsbeskrivelser og deres angivne sandsynlighed for k{\o}b af D-vitamintilskud. For ikke-brugerne var sandsynligheden for k{\o}b st{\o}rst, hvis de havde en mere positiv holdning over for D-vitamin. Studiet viste desuden, at egen l{\ae}ge og internettet var de mest anvendte kilder til information om ern{\ae}ringsbehov og – anbefalinger. Tilliden var st{\o}rst til de sundhedsprofessionelle, s{\aa}som egen l{\ae}ge, efterfulgt af deres sociale omgangskreds, medier og til sidst forhandlere, med undtagelse af ugeblade/aviser, hvor tilliden var lavest.",
keywords = "T0-2019",
author = "Claus Frantzen and Videb{\ae}k, {Pernille N{\o}rgaard} and Andersen, {Barbara Vad} and Ulla Kidmose and Liisa L{\"a}hteenm{\"a}ki and Alice Gr{\o}nh{\o}j",
note = "Journal 2019-760-001181",
year = "2019",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-93787-61-2",
series = "DCA rapport",
number = "157",
publisher = "DCA - Nationalt center for f{\o}devarer og jordbrug",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Anbefalinger om tilskud af D-vitamin og calcium

T2 - - Viden, accept og efterlevelse blandt de 55+ årige

AU - Frantzen, Claus

AU - Videbæk, Pernille Nørgaard

AU - Andersen, Barbara Vad

AU - Kidmose, Ulla

AU - Lähteenmäki, Liisa

AU - Grønhøj, Alice

N1 - Journal 2019-760-001181

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.Denne rapport beskriver danskernes viden, accept og efterlevelse af anbefalingerne for D-vitamin, samt giver indblik i kommunikation af selvsamme. Ifølge anbefalingerne bør alle over 70 år tage et dagligt tilskud af både D-vitamin og calcium, hvilket 29% af de 70+ årige gjorde, hvoraf de fleste var kvinder. Derudover var halvdelen af de 70+ årige enige i, at anbefalingen angik dem. Ligeledes var flere kvinder end mænd enige i dette. D-vitamintilskuds-brugerne havde typisk fået en opfordring om at tage tilskuddet fra egen læge og/eller deres partner. Brugerne havde desuden større viden og en mindre negativ holdning til D-vitamins gavnlige effekter end ikke-brugerne. Hvorvidt anbefalingen blev præsenteret i en positiv, negativ eller neutral form havde ingen signifikant effekt på sandsynligheden for køb af D-vitamin i forskellige situationer og påvirkede heller ikke holdningen til D-vitamin. Brugere af D-vitamintilskud angav dog større sandsynlighed for køb af D-vitamintilskud end ikke-brugerne. Der blev fundet sammenhæng mellem brugernes identificering med personen i fem korte situationsbeskrivelser og deres angivne sandsynlighed for køb af D-vitamintilskud. For ikke-brugerne var sandsynligheden for køb størst, hvis de havde en mere positiv holdning over for D-vitamin. Studiet viste desuden, at egen læge og internettet var de mest anvendte kilder til information om ernæringsbehov og – anbefalinger. Tilliden var størst til de sundhedsprofessionelle, såsom egen læge, efterfulgt af deres sociale omgangskreds, medier og til sidst forhandlere, med undtagelse af ugeblade/aviser, hvor tilliden var lavest.

AB - Linket til højre henviser til rapporten i trykt format til download. Dokumentet over linket er selve leveringen til ministeriet med følgebrev.Denne rapport beskriver danskernes viden, accept og efterlevelse af anbefalingerne for D-vitamin, samt giver indblik i kommunikation af selvsamme. Ifølge anbefalingerne bør alle over 70 år tage et dagligt tilskud af både D-vitamin og calcium, hvilket 29% af de 70+ årige gjorde, hvoraf de fleste var kvinder. Derudover var halvdelen af de 70+ årige enige i, at anbefalingen angik dem. Ligeledes var flere kvinder end mænd enige i dette. D-vitamintilskuds-brugerne havde typisk fået en opfordring om at tage tilskuddet fra egen læge og/eller deres partner. Brugerne havde desuden større viden og en mindre negativ holdning til D-vitamins gavnlige effekter end ikke-brugerne. Hvorvidt anbefalingen blev præsenteret i en positiv, negativ eller neutral form havde ingen signifikant effekt på sandsynligheden for køb af D-vitamin i forskellige situationer og påvirkede heller ikke holdningen til D-vitamin. Brugere af D-vitamintilskud angav dog større sandsynlighed for køb af D-vitamintilskud end ikke-brugerne. Der blev fundet sammenhæng mellem brugernes identificering med personen i fem korte situationsbeskrivelser og deres angivne sandsynlighed for køb af D-vitamintilskud. For ikke-brugerne var sandsynligheden for køb størst, hvis de havde en mere positiv holdning over for D-vitamin. Studiet viste desuden, at egen læge og internettet var de mest anvendte kilder til information om ernæringsbehov og – anbefalinger. Tilliden var størst til de sundhedsprofessionelle, såsom egen læge, efterfulgt af deres sociale omgangskreds, medier og til sidst forhandlere, med undtagelse af ugeblade/aviser, hvor tilliden var lavest.

KW - T0-2019

M3 - Rapport

SN - 978-87-93787-61-2

T3 - DCA rapport

BT - Anbefalinger om tilskud af D-vitamin og calcium

PB - DCA - Nationalt center for fødevarer og jordbrug

CY - Tjele

ER -