Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Martin Christian Kruhl

Om uoverensstemmelse mellem aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Standard

Om uoverensstemmelse mellem aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter. / Jensen, Martin Christian.

In: Nordisk Tidsskrift for Selskabsret, Vol. 3, No. 2007, 2007, p. 106-124.

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Jensen, MC 2007, 'Om uoverensstemmelse mellem aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter', Nordisk Tidsskrift for Selskabsret, vol. 3, no. 2007, pp. 106-124.

APA

Jensen, M. C. (2007). Om uoverensstemmelse mellem aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter. Nordisk Tidsskrift for Selskabsret, 3(2007), 106-124.

CBE

Jensen MC. 2007. Om uoverensstemmelse mellem aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter. Nordisk Tidsskrift for Selskabsret. 3(2007):106-124.

MLA

Vancouver

Jensen MC. Om uoverensstemmelse mellem aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter. Nordisk Tidsskrift for Selskabsret. 2007;3(2007):106-124.

Author

Jensen, Martin Christian. / Om uoverensstemmelse mellem aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter. In: Nordisk Tidsskrift for Selskabsret. 2007 ; Vol. 3, No. 2007. pp. 106-124.

Bibtex

@article{45a2f8c0ca9111ddb4f3000ea68e967b,
title = "Om uoverensstemmelse mellem aktion{\ae}r- og anpartshaveroverenskomster og vedt{\ae}gter",
abstract = " I det praktiske retsliv synes der til tider at v{\ae}re en tendens til at anse aktion{\ae}r- og anpartshaveroverenskomster og vedt{\ae}gter som to meget forskelligartede retsgrundlag, og at en forrangsbestemmelse vil kunne udrydde stort set enhver tvivl om, hvad der g{\ae}lder i forhold til aktion{\ae}rerne/anpartshaverne og selskabet, s{\aa}fremt der m{\aa}tte foreligge en risiko for uoverensstemmelser imellem disse. Artiklen unders{\o}ger, hvorvidt s{\aa}danne antagelser holder stik. Det p{\aa}vises, at dette ikke er tilf{\ae}ldet, men at aktion{\ae}r- og anpartshaveroverenskomster og vedt{\ae}gter derimod kan p{\aa}virke s{\aa}vel fortolkningen som indholdet af hinanden, og at der er gr{\ae}nser for, hvad der kan {"}repareres{"} med en forrangsbestemmelse.",
keywords = "Selskabsret, Company law",
author = "Jensen, {Martin Christian}",
year = "2007",
language = "Dansk",
volume = "3",
pages = "106--124",
journal = "Nordisk Tidsskrift for Selskabsret",
issn = "1399-140X",
publisher = "DJ{\O}F forlag",
number = "2007",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Om uoverensstemmelse mellem aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter

AU - Jensen, Martin Christian

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 -  I det praktiske retsliv synes der til tider at være en tendens til at anse aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter som to meget forskelligartede retsgrundlag, og at en forrangsbestemmelse vil kunne udrydde stort set enhver tvivl om, hvad der gælder i forhold til aktionærerne/anpartshaverne og selskabet, såfremt der måtte foreligge en risiko for uoverensstemmelser imellem disse. Artiklen undersøger, hvorvidt sådanne antagelser holder stik. Det påvises, at dette ikke er tilfældet, men at aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter derimod kan påvirke såvel fortolkningen som indholdet af hinanden, og at der er grænser for, hvad der kan "repareres" med en forrangsbestemmelse.

AB -  I det praktiske retsliv synes der til tider at være en tendens til at anse aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter som to meget forskelligartede retsgrundlag, og at en forrangsbestemmelse vil kunne udrydde stort set enhver tvivl om, hvad der gælder i forhold til aktionærerne/anpartshaverne og selskabet, såfremt der måtte foreligge en risiko for uoverensstemmelser imellem disse. Artiklen undersøger, hvorvidt sådanne antagelser holder stik. Det påvises, at dette ikke er tilfældet, men at aktionær- og anpartshaveroverenskomster og vedtægter derimod kan påvirke såvel fortolkningen som indholdet af hinanden, og at der er grænser for, hvad der kan "repareres" med en forrangsbestemmelse.

KW - Selskabsret

KW - Company law

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 3

SP - 106

EP - 124

JO - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

JF - Nordisk Tidsskrift for Selskabsret

SN - 1399-140X

IS - 2007

ER -