Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Karsten Laursen

Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Standard

Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne. / Therkildsen, Ole Roland; Andersen, Signe May; Clausen, Preben; Bregnballe, Thomas; Laursen, Karsten; Teilmann, Jonas.

Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2013. 174 p. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; No. 52).

Research output: Book/anthology/dissertation/reportReportCommissioned

Harvard

Therkildsen, OR, Andersen, SM, Clausen, P, Bregnballe, T, Laursen, K & Teilmann, J 2013, Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, no. 52, Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi.

APA

Therkildsen, O. R., Andersen, S. M., Clausen, P., Bregnballe, T., Laursen, K., & Teilmann, J. (2013). Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, No. 52

CBE

Therkildsen OR, Andersen SM, Clausen P, Bregnballe T, Laursen K, Teilmann J 2013. Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. 174 p. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; No. 52).

MLA

Therkildsen, Ole Roland et al. Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi. 2013. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; Journal number 52).

Vancouver

Therkildsen OR, Andersen SM, Clausen P, Bregnballe T, Laursen K, Teilmann J. Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2013. 174 p. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; No. 52).

Author

Therkildsen, Ole Roland ; Andersen, Signe May ; Clausen, Preben ; Bregnballe, Thomas ; Laursen, Karsten ; Teilmann, Jonas. / Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne. Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi, 2013. 174 p. (Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi; No. 52).

Bibtex

@book{8ca35a03691644d189ad5f21b9bc729a,
title = "Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-omr{\aa}derne",
abstract = "myndigheder er forpligtet til at f{\o}lge direkte op p{\aa} NATURA 2000-planen i form af bekendtg{\o}relser og lignende uden forudg{\aa}ende handleplanl{\ae}gning. Naturstyrelsen skal som ansvarlig myndighed f{\o}lge op p{\aa} NATURA 2000-planerne i form af reservatbekendtg{\o}relser, hvis det vurderes n{\o}dvendigt for at sikre fugle- og pattedyrarter p{\aa} udpegningsgrundlaget mod forstyrrelser fra f{\ae}rdsel og jagt. DCE - Nationalt Center for Energi og Milj{\o} har derfor p{\aa} Naturstyrelsens anmodning vurderet eventuelle forstyrrelsestrusler og behov for justeringer af vildtreservaternes geografiske afgr{\ae}nsning og adgangsforhold. DCE’s vurdering er foretaget med udgangspunkt i NATURA 2000-planerne, idet det for alle NATURA 2000-omr{\aa}der er vurderet, om en reservatbekendtg{\o}relse er et relevant forvaltningsv{\ae}rkt{\o}j i forhold til at sikre den enkelte fugle- og pattedyrart, der indg{\aa}r i udpegningsgrundlagene, mod forstyrrelser. Vurderingen har haft s{\ae}rlig fokus p{\aa} arter med ugunstig bevaringsprognose, idet det er vurderet, hvorvidt negative effekter af forstyrrelser bidrager til denne prognose.",
author = "Therkildsen, {Ole Roland} and Andersen, {Signe May} and Preben Clausen and Thomas Bregnballe and Karsten Laursen and Jonas Teilmann",
year = "2013",
month = "1",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-92825-92-6",
series = "Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Milj{\o} og Energi",
number = "52",
publisher = "Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Milj{\o} og Energi",

}

RIS

TY - RPRT

T1 - Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne

AU - Therkildsen, Ole Roland

AU - Andersen, Signe May

AU - Clausen, Preben

AU - Bregnballe, Thomas

AU - Laursen, Karsten

AU - Teilmann, Jonas

PY - 2013/1

Y1 - 2013/1

N2 - myndigheder er forpligtet til at følge direkte op på NATURA 2000-planen i form af bekendtgørelser og lignende uden forudgående handleplanlægning. Naturstyrelsen skal som ansvarlig myndighed følge op på NATURA 2000-planerne i form af reservatbekendtgørelser, hvis det vurderes nødvendigt for at sikre fugle- og pattedyrarter på udpegningsgrundlaget mod forstyrrelser fra færdsel og jagt. DCE - Nationalt Center for Energi og Miljø har derfor på Naturstyrelsens anmodning vurderet eventuelle forstyrrelsestrusler og behov for justeringer af vildtreservaternes geografiske afgrænsning og adgangsforhold. DCE’s vurdering er foretaget med udgangspunkt i NATURA 2000-planerne, idet det for alle NATURA 2000-områder er vurderet, om en reservatbekendtgørelse er et relevant forvaltningsværktøj i forhold til at sikre den enkelte fugle- og pattedyrart, der indgår i udpegningsgrundlagene, mod forstyrrelser. Vurderingen har haft særlig fokus på arter med ugunstig bevaringsprognose, idet det er vurderet, hvorvidt negative effekter af forstyrrelser bidrager til denne prognose.

AB - myndigheder er forpligtet til at følge direkte op på NATURA 2000-planen i form af bekendtgørelser og lignende uden forudgående handleplanlægning. Naturstyrelsen skal som ansvarlig myndighed følge op på NATURA 2000-planerne i form af reservatbekendtgørelser, hvis det vurderes nødvendigt for at sikre fugle- og pattedyrarter på udpegningsgrundlaget mod forstyrrelser fra færdsel og jagt. DCE - Nationalt Center for Energi og Miljø har derfor på Naturstyrelsens anmodning vurderet eventuelle forstyrrelsestrusler og behov for justeringer af vildtreservaternes geografiske afgrænsning og adgangsforhold. DCE’s vurdering er foretaget med udgangspunkt i NATURA 2000-planerne, idet det for alle NATURA 2000-områder er vurderet, om en reservatbekendtgørelse er et relevant forvaltningsværktøj i forhold til at sikre den enkelte fugle- og pattedyrart, der indgår i udpegningsgrundlagene, mod forstyrrelser. Vurderingen har haft særlig fokus på arter med ugunstig bevaringsprognose, idet det er vurderet, hvorvidt negative effekter af forstyrrelser bidrager til denne prognose.

M3 - Rapport

SN - 978-87-92825-92-6

T3 - Videnskabelig rapport fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

BT - Vurdering af forstyrrelsestrusler i NATURA 2000-områderne

PB - Aarhus Universitet, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

ER -