Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Karen Wistoft

Smagens didaktik

Research output: Book/anthology/dissertation/reportBookResearchpeer-review

Igennem de seneste år er der sket en ”vending” af fagene madkundskab (tidligere: hjemkundskab), sundhedspædagogik, fødevarekvalitet m.v.: Tidligere var fokus primært på praktiske færdigheder, sundhed og ernæring. I dag er der sket et skifte, så fokus i højere grad er på smag som kvalitet ved mad og måltider. Formålet med bogen er at kvalificere undervisere og studerende, så de gennem undervisning, oplysning og uddannelse bidrager til, at børn og unge lærer at træffe velbegrundede og smagsreflekterede madvalg. En afgørende forudsætning for at kunne det er, at der udarbejdes en systematisk smagsdidaktik. Denne bog er et bud på dette. Den består af to hoveddele: Først en didaktisk smagssystematik, dvs. en smagssystematik, der er didaktisk reflekteret og begrundet. I denne del er smagen i centrum. Dernæst en systematisk smagsdidaktik, dvs. en smagsdidaktisk refleksionsteori, der bidrager med et teoretisk grundlag for systematiske refleksioner over, hvordan man underviser i smag, om smag og med smag. Her er didaktikken i centrum.
Original languageDanish
Place of publicationKøbenhavn
PublisherAkademisk Forlag
Number of pages159
ISBN (Print)978-87-500-5207-4
Commissioning bodyAkademisk Forlag. Lindhardt og Ringhof A/S
Publication statusPublished - 1 Feb 2018

See relations at Aarhus University Citationformats

Activities

Projects

Press/Media items

ID: 111662901