Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Jakob Ladegaard

Passage 74: Genrer

Research output: Book/anthology/dissertation/reportAnthologyResearchpeer-review

Standard

Passage 74 : Genrer. / Ladegaard, Jakob (Editor); Gjerlevsen, Simona Zetterberg (Editor).

Aarhus Universitetsforlag, 2016. 108 p. (Passage; No. 74).

Research output: Book/anthology/dissertation/reportAnthologyResearchpeer-review

Harvard

Ladegaard, J & Gjerlevsen, SZ (eds) 2016, Passage 74: Genrer. Passage, no. 74, vol. 74, Aarhus Universitetsforlag.

APA

Ladegaard, J., & Gjerlevsen, S. Z. (Eds.) (2016). Passage 74: Genrer. Aarhus Universitetsforlag. Passage No. 74

CBE

Ladegaard J, Gjerlevsen SZ, ed. 2016. Passage 74: Genrer. Aarhus Universitetsforlag. 108 p. (Passage; No. 74).

MLA

Ladegaard, Jakob and Simona Zetterberg Gjerlevsen, ed. Passage 74: Genrer Aarhus Universitetsforlag. 2016. (Passage; Journal number 74).

Vancouver

Ladegaard J, (ed.), Gjerlevsen SZ, (ed.). Passage 74: Genrer. Aarhus Universitetsforlag, 2016. 108 p. (Passage; No. 74).

Author

Ladegaard, Jakob (Editor) ; Gjerlevsen, Simona Zetterberg (Editor). / Passage 74 : Genrer. Aarhus Universitetsforlag, 2016. 108 p. (Passage; No. 74).

Bibtex

@book{c854c692abdc4b559e7f67c77dd04218,
title = "Passage 74: Genrer",
abstract = "Genrer styrer alle dele af det litter{\ae}re kredsl{\o}b: Forfatterens skrift, forlagenes markedsf{\o}ring, bibliotekernes katalogisering, l{\ae}serens forventninger og kritikernes domme.Vi orienterer os hele tiden efter genrer. Litteraturhistorien s{\ae}tter skel ud fra genreinddelinger, og vi anser ofte de v{\ae}rker, der bryder med genrekonventioner og h{\ae}ver sig over formelagtig 'genrelitteratur' for at v{\ae}re af h{\o}j litter{\ae}r kvalitet. Vores litter{\ae}re forventningshorisont pr{\ae}ges af genrem{\ae}rkater, og vi regner med en vis grad af generisk stabilitet. Samtidig kommer der stadig nye genrer til som 'autofiktion' og 'selvnarration', der s{\ae}tter sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved gr{\ae}nsedragninger mellem traditionelle genrer som 'roman' og 'biografi'.Passage nr. 74 s{\ae}tter fokus p{\aa} genrer. Nummeret udfordrer, hvad der ofte tages for givet om emnet, og udforsker nye aspekter ved de litter{\ae}re konventioner. Blandt de emner, artiklerne behandler, er sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvad litteraturvidenskaben stiller op med alle de v{\ae}rker, der falder uden for de 'finlitter{\ae}re' genrer, litteraturhistorien traditionelt behandler. Andre sp{\o}rgsm{\aa}l lyder, hvad det vil sige, at en roman er en fiktionsgenre, og hvordan en veletableret genre som lyrik kan vedblive at udfordre. Endelig viser nummeret, hvordan genrer kan g{\aa} p{\aa} tv{\ae}rs af kunstarter, det unders{\o}ger, hvordan genrer kan v{\ae}re knyttet til affekt, og hvorfor man i de seneste {\aa}r har set en stigende brug af utraditionelle genrem{\ae}rkater. Dette nummer af Passage behandler s{\aa}ledes aktuelle dimensioner af et klassisk begreb. Derudover rummer nummeret en artikel uden for genretemaet om nostalgi hos den tyske forfatter W.G. Sebald. ",
editor = "Jakob Ladegaard and Gjerlevsen, {Simona Zetterberg}",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "ISBN 978 87 7124 512 7",
volume = "74",
series = "Passage",
publisher = "Aarhus Universitetsforlag",
number = "74",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Passage 74

T2 - Genrer

A2 - Ladegaard, Jakob

A2 - Gjerlevsen, Simona Zetterberg

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Genrer styrer alle dele af det litterære kredsløb: Forfatterens skrift, forlagenes markedsføring, bibliotekernes katalogisering, læserens forventninger og kritikernes domme.Vi orienterer os hele tiden efter genrer. Litteraturhistorien sætter skel ud fra genreinddelinger, og vi anser ofte de værker, der bryder med genrekonventioner og hæver sig over formelagtig 'genrelitteratur' for at være af høj litterær kvalitet. Vores litterære forventningshorisont præges af genremærkater, og vi regner med en vis grad af generisk stabilitet. Samtidig kommer der stadig nye genrer til som 'autofiktion' og 'selvnarration', der sætter spørgsmålstegn ved grænsedragninger mellem traditionelle genrer som 'roman' og 'biografi'.Passage nr. 74 sætter fokus på genrer. Nummeret udfordrer, hvad der ofte tages for givet om emnet, og udforsker nye aspekter ved de litterære konventioner. Blandt de emner, artiklerne behandler, er spørgsmålet om, hvad litteraturvidenskaben stiller op med alle de værker, der falder uden for de 'finlitterære' genrer, litteraturhistorien traditionelt behandler. Andre spørgsmål lyder, hvad det vil sige, at en roman er en fiktionsgenre, og hvordan en veletableret genre som lyrik kan vedblive at udfordre. Endelig viser nummeret, hvordan genrer kan gå på tværs af kunstarter, det undersøger, hvordan genrer kan være knyttet til affekt, og hvorfor man i de seneste år har set en stigende brug af utraditionelle genremærkater. Dette nummer af Passage behandler således aktuelle dimensioner af et klassisk begreb. Derudover rummer nummeret en artikel uden for genretemaet om nostalgi hos den tyske forfatter W.G. Sebald.

AB - Genrer styrer alle dele af det litterære kredsløb: Forfatterens skrift, forlagenes markedsføring, bibliotekernes katalogisering, læserens forventninger og kritikernes domme.Vi orienterer os hele tiden efter genrer. Litteraturhistorien sætter skel ud fra genreinddelinger, og vi anser ofte de værker, der bryder med genrekonventioner og hæver sig over formelagtig 'genrelitteratur' for at være af høj litterær kvalitet. Vores litterære forventningshorisont præges af genremærkater, og vi regner med en vis grad af generisk stabilitet. Samtidig kommer der stadig nye genrer til som 'autofiktion' og 'selvnarration', der sætter spørgsmålstegn ved grænsedragninger mellem traditionelle genrer som 'roman' og 'biografi'.Passage nr. 74 sætter fokus på genrer. Nummeret udfordrer, hvad der ofte tages for givet om emnet, og udforsker nye aspekter ved de litterære konventioner. Blandt de emner, artiklerne behandler, er spørgsmålet om, hvad litteraturvidenskaben stiller op med alle de værker, der falder uden for de 'finlitterære' genrer, litteraturhistorien traditionelt behandler. Andre spørgsmål lyder, hvad det vil sige, at en roman er en fiktionsgenre, og hvordan en veletableret genre som lyrik kan vedblive at udfordre. Endelig viser nummeret, hvordan genrer kan gå på tværs af kunstarter, det undersøger, hvordan genrer kan være knyttet til affekt, og hvorfor man i de seneste år har set en stigende brug af utraditionelle genremærkater. Dette nummer af Passage behandler således aktuelle dimensioner af et klassisk begreb. Derudover rummer nummeret en artikel uden for genretemaet om nostalgi hos den tyske forfatter W.G. Sebald.

M3 - Antologi

SN - ISBN 978 87 7124 512 7

VL - 74

T3 - Passage

BT - Passage 74

PB - Aarhus Universitetsforlag

ER -