Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Christian Suhr

"Vi vil jo ikke gøre Satan glad": TV 2 skildrer i øjeblikket en række problematiske forhold i otte danske moskeer, men den forenklede fremstilling er godt i gang med at producere forhastede beslutninger (Kronik, 10 marts, 2016, Politiken)

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperContribution to newspaper - Newspaper article

De seneste 10 dage har politikere fra venstre til højre stået i kø for at fordømme formørkede og middelalderlige imamer. Borgmesteren i Aarhus har tilbagekaldt godkendelsen af et stort moskebyggeri, som har været undervejs i 17 år, Venstres medlem af Folketingets Integrationsudvalg Britt Bager har foreslået massiv overvågning af samtlige 150 moskeer i Danmark, og integrationsministeren har udtalt, at hun helst så miljøet på Grimhøjvej jævnet med jorden. Disse forhastede beslutninger, kommentarer og forslag er imidlertid baseret på en meget spinkel forståelse af, hvad der egentlig foregår i de danske moskeer. Den politiske debat risikerer derfor at forværre de integrationsproblemer, TV 2 har forsøgt at belyse i den aktuelle dokumentar om livet i 8 danske moskeer.

Fra 2009 til 2012 udførte jeg et 18 måneder langt forskningsprojekt blandt muslimer i Danmark med særligt fokus på Grimhøjvej samt muslimske patienter i den danske psykiatri. Som del af mit feltarbejde deltog jeg i en lang række aktiviteter såsom undervisning i islamisk moral og teologi, fredagsbøn og islamiske eksorcismeritualer. På baggrund af min forskning giver jeg her mit bud på årsagerne til de meget problematiske forhold, vi ser i TV 2’s dokumentar.

http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE3108023/livet-i-moskeerne-er-langt-mere-end-hvad-vi-ser-i-tv/
Original languageEnglish
JournalPolitiken, kroniken
IssueDebat
Pages (from-to)7
Number of pages1
ISSN0907-1814
Publication statusPublished - 2016

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 98391998