Carsten Tanggaard

Finansiel rådgivning - behov for enkel og effektiv finansaftalelov

Research output: Contribution to journal/Conference contribution in journal/Contribution to newspaperJournal articleResearchpeer-review

Behovet for oprydning i den finansielle rådgivning har eksisteret i mange år, men mange kunder har opfattet bankrådgiveren på linje med deres læge. Finanskrisen med dens rådgivningsskandaler har imidlertid været et "wake up call" for mange bankkunder. De indser nu at bankrådgiveren godt nok er deres finansielle familielæge, men banken har eget apotek, hvis medicin den enkelte rådgiver mere eller mindre er forpligtet til at sælge uanset effekten. Og når bankchefer er villige til at distribuere tvivlsom medicin, vil de ansatte også være mere tilbøjelige til at udvise uetisk adfærd i rådgivningen af deres kunder.

På denne baggrund foreslår vi, at god-skik-regler mv. afløses af en egentlig finansaftalelov til direkte regulering af retsforholdet mellem kunde og bank. Vi foreslår desuden, at Folketinget gennem lovgivning sikrer, at alle nødvendige oplysninger for en kvalificeret rådgivning er offentligt tilgængelige for alle kunder og deres rådgivere. Kun herved kan den enkelte kunde træffe informerede valg.
Original languageDanish
JournalFinans/Invest
Issue5
Pages (from-to)2-4
ISSN0106-1798
Publication statusPublished - 2009

See relations at Aarhus University Citationformats

ID: 221846