Aarhus University Seal

I Frankrig forbyder de mobiltelefoner i skolerne. Er vi tossede, at vi ikke gør det samme?

Press/Media: Press / Media

13/08/2018

Hos De Radikale er it-ordfører Ida Auken også nervøs for det voksende skærmforbrug og ønsker sig et videncenter, der skal forske i, om der faktisk er en sammenhæng mellem det boomende skærmforbrug og de boomende psykiske lidelser, sådan som de kritiske røster hævder. Centeret skal finansieres med midler fra satspuljen, og der tegner sig allerede nu et flertal for det i Folketinget. Men allerede inden centeret og dets resultater foreligger, bør det ifølge Ida Auken sikres at alle skoler har en mobilpolitik, sådan som hun netop har foreslået.

Ligesom skoler har mobbepolitik, så skal de også have en mobilpolitik,” siger hun.Før i tiden var de voksnes ansvar at lære børn at bruge teknologi. Men det kan de bedre end de voksne i dag, så nu er det omvendt: Nu skal børnene lære at lægge skærmene væk.”

Så tilføjer hun:

Jeg har en ven, der en morgen kom ind i sit barns 2. klasse. Al lyd og larm og snak og skramlen – den var der ikke, for hvert barn sad med hver sin iPad, inden skoledagen gik i gang. Det er ikke noget barneliv.”

Men i Danmark har langt de fleste skoler faktisk allerede en eller anden form for mobilpolitik, fortæller Andreas Lieberoth, der er adjunkt på Institut for Pædagogik og Uddannelse på Aarhus Universitet. Han er i færd med at lave et større forskningsprojekt om netop udbredelsen og brugen af mobilpolitikker rundtomkring på landets skoler.

De færreste folkeskoler har dog et totalforbud mod mobiltelefoner i skoletiden. Og det har Liberal Alliances undervisningsminister Merete Riisager ikke tænkt sig at lave om på.

Jeg mener..."

References

References

TitleI Frankrig forbyder de mobiltelefoner i skolerne. Er vi tossede, at vi ikke gør det samme?
Degree of recognitionNational
Media name/outletZetland
Media typeWeb
Country/TerritoryDenmark
Date13/08/2018
Producer/AuthorLea Korsgaard
URLhttps://www.zetland.dk/historie/sop1Y9gM-a8DEYXaM-a354e
PersonsAndreas Lieberoth
See relations at Aarhus University

ID: 141623069