Aarhus University Seal

Webinar: Trådløs kommunikation og datadeling i smarte byer og samfund

Activity: Talk or presentation typesLecture and oral contribution

See relations at Aarhus University

Martin Brynskov - Invited speaker

Både store og små byer og kommuner er udfordret af de digitale teknologier. På den ene side kan data hjælpe kommunerne med at nå målsætninger omkring bæredygtighed, effektivisering og borgerdialog, ikke mindst i bygninger og infrastruktur. Men på den anden side kommer data og digitale systemer med deres egne udfordringer. Målet med dette webinar er, at give et teknologisk, markeds- og samfundsmæssigt indblik i de udfordringer og muligheder, som trådløs kommunikation og datadeling giver smarte byer og samfund.

I Danmark har vi historisk set formået at skabe byer og lokalsamfund, som både er bæredygtige og gode at bo i. Men skal Danmark være med i front på den accelererende globale Smart City-dagsorden, skal vi kunne sammenkoble de traditionelle danske styrkepositioner inden for digitalisering, byudvikling, design og bæredygtighed. Ikke bare for vores egen skyld — denne kæmpe forandring vil have et stort marked på globalt plan.

Som forudsætning for dette skal vi have styr på den teknologiske basis. Da sensorerne er distribuerede og mobile, skal de være trådløse, og for at skabe værdi med data, skal den være interoperabel – altså delbar og forståelig – inden for og på tværs af det smarte samfund. Dette vil vi fokusere på i dette webinar.
18 Jun 2020

Event (Seminar)

TitleWebinar: Trådløs kommunikation og datadeling i smarte byer og samfund
Date18/06/2020 → …
Website
LocationOnline

Projects

ID: 189900379