Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tekne (External organisation)

Activity: Membership typesMembership in board of company or public organisation

See relations at Aarhus University

Arne Kjær - Member

  • Department of Information and Media Studies

TEKNE er tværfagligt og tværinstitutionelt netværk, der arbejder for at skabe videndeling, formidling, produktion og partnerskaber indenfor digital kunst og oplevelser.

Baggrunden for netværket er at de digitale medier i dag er et vigtigt element i udviklingen af nye kunstneriske udtryk og kulturelle former. Digitaliseringen af kunst og kultur har f.eks. ført til nye kunstgenrer og kreative udtryk som softwarekunst, internetkunst, adaptiv musik, 3D-oplevelser, interaktiv film og scenografi.

Netværkets formål er at etablere et forum, hvor man kan mødes, blive opdateret med ny teknologisk viden, finde samarbejdspartnere til kunstneriske og kommercielle projekter, få hjælp til at udvikle projekterne og få adgang til workshops, seminarer, udstillinger, gå-hjem-møder m.m. Her kan digitale kunstneres kreativitet bringes i spil i forhold til it-forskeres know-how og virksomheders kommercielle behov.

Missionen med netværket er:


- at bidrage til at fremme digital kunst og oplevelser
- at bistå i produktionen af digitale kunstværker og kulturtilbud
- at styrke det tværfaglige og tværæstetiske samarbejde på tværs af institutioner og faggrænser gennem netværksdannelse og projektudvikling
- at bidrage til teknologisk innovation gennem de kreative eksperimenter, som kunstnere kan bidrage med
- at udnytte samarbejdets potentialer i en forretningsmæssig henseende, så der skabes vækst i de kulturelle erhverv og inden for oplevelsesøkonomien.


Navn: medlem af styregruppe

Body type: Tværfagligt og tværinstitutionelt netværk
1 Jan 2007 → …

External organisation

NameTekne

ID: 10575172