Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Giv mig folkeskolen tilbage

Activity: Other activity typesOther

See relations at Aarhus University

Jan Mejding - Participant

  • Danish Clearinghouse for Educational Research
 Værdikampe hører til dagens orden i Danmark. Hvad er god kunst? Hvad er den rette dress-code i gadebilledet?

Lars Løkke Rasmussen ryddede i foråret 2009 forsiden på Politiken, da han i sit første store interview som statsminister åbnede op for mere niveaudeling i folkeskolen. "Jeg har aldrig forstået, hvorfor vi i skolen kun har tilbudt specialundervisning til dem, der har vanskeligheder med et eller flere fag. Hvorfor skal de, der har en særlig kompetence ikke have mulighed for at få specialundervisning inden for det, de er gode til, så de kan blive endnu bedre."

 

I "En grundskole i topform" fra juni 2009 siger Det konservative Folkeparti blandt andet, at "som det er i dag risikerer vi, at hverken de bogligt dygtigste eller dårligste elever får niveausvarende undervisning, fordi der ikke er mulighed for reel niveaudeling". "Vi konservative foreslår derfor, at der i langt højere grad end i dag skabes bedre fysiske rammer for holdundervisning"

 

Forskere fra DPU peger i den sammenhæng på at Tyskland, der tidligt i skoleforløbet deler eleverne efter et fagligt standpunkt, ikke klarer sig så godt i PISA som Finland, Danmark, Sverige og Norge, hvor eleverne går i udelt enhedsskole. "Tyskerne har ikke vundet særligt meget i 'højden', men har sat til i den 'lave ende', siger seniorforsker Jan Mejding.

 

Danske børn skal lære at arbejde sammen, siger kreativ direktør Simon Jon Andreasen. Så giv mig folkeskolen tilbage, siger denne virksomhedsleder.


Emneord: folkeskolen

Paneldebat mellem: Margrethe Vestager (Uddannelseordfører for R) Direktør Simon Jon Andreasen (direktør og innovator i spilbranchen) Johanne Schmidt-Nielsen (uddannelsesordfører for Ø) Jan Mejding (leder af PISA-testens læseundersøgelse - seneste forskning og erfaringer fra udlandet) Skoleleder Jens Raahauge (Hvordan er vilkårene i dagens folkeskole?)
25 Nov 2009

External organisation

NamePolitikens Hus
CityKøbenhavn
CountryDenmark

ID: 200800