Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Steen Henrik Møller

Seniorforsker

Steen Henrik Møller
Se relationer på Aarhus Universitet

Tillidsrepræsentant (TR) for JA, DDD, og IDA ved Institut for Husdyrvidenskab. Stedfortrædenden fællestillidsrepræsentant for alle AC ved Science & Technology. Medlem af Lokal-, Fakultets- og Hovedsamarbejdsudvalg.

Profil

Forskning i betydningen af indhusning (haller, bure, redekasser, vandingssystem mm.) og pasning (opsyn, fodring, håndtering, strøning mm) for sundhed, velfærd og produktion af mink (Neovison Vison). Som hjælp til minkavlere udvikles redskaber til styring af produktionen på kort og mellemlang sigt. Planlægning og styring af den daglige drift støttes gennem sammenstilling af forsøgsmæssig viden og praktiske erfaringer til farmmanagement-systemer med fokus på minkbesætningens sundhed, velfærd og produktion. Planlægning og styring af minkfarmen fra år til år, omfatter videnopbygning gennem farmforsøg, vurdering af produktionen og behovet for ændringer. Arbejder desuden med udvikling af metoder til vurdering af produktionsforholdenes betydning for minkenes sundhed og velfærd og anvendelse af disse metoder i produktionsstyringen. Resultatet stilles til rådighed for avlere, konsulenter, dyrlæger m.fl. i form af koncepter og redskaber til velfærdsvurdering, produktions-, og sundhedsstyring i specifikke produktionsperioder, eller hele den årlige produktionscyklus.

Er ansvarlig for udviklingen af WelFur-Mink protokollen, som er et system til vurdering af velfærd hos mink i praksis. Protokollen er udviklet efter principperne fra Welfare Quality (R) men med besøg i tre sæsoner for at vurdere velfærden de betydenede dele af den årlige procuktionscyklus. WelFur er under implementering på ca. 3000 minkfarme i Europa fra 2017 til 2019. Velfærdsvurderingen varetages  af uafhængige auditører fra et privat, uafhængigt certificeringsfirma, uddannet af WelFur forskere fra AU. 

Vis alle (101) »

Seneste aktiviteter og konferencer

ID: 5402